ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κυρίαρχη άποψη στην ΕΟΚ να μην υποβιβαστούν Άρης-ΠΑΟΚ σε οριστικό λουκέτο

Κυρίαρχη άποψη στην ΕΟΚ να μην υποβιβαστούν Άρης-ΠΑΟΚ σε οριστικό λουκέτο, μετά τις δραματικές εξελίξεις με το θέμα του κορωνοϊού.

Η απόφαση των ομάδων του ΕΣΑΚΕ είναι ξεκάθαρη: οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα, το θέμα περνάει μέσα από την ΕΟΚ για τα εθνικά πρωταθλήματα και από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις “λεπτομέρειες” ενός “λουκέτου”.

Τις τελευταίες μέρες είναι έντονη η αίσθηση ότι η ΕΟΚ δεν θα συνηγορούσε στην διαδικασία υποβιβασμού Άρη και ΠΑΟΚ , εφόσον σταματήσει και επίσημα το πρωτάθλημα, αφού αυτό δεν θα ήταν ενάντια στην λογική και στην δέουσα τήρηση των όρων του πρωταθλήματος.

Κορυφαία στελέχη της Ελληνικής ομοσπονδίας ξεκαθαρίζουν ότι: “Το να πούμε ότι σταματάμε το πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες που είναι εκεί, να πέσουν κατηγορία, δεν είναι λογικό. Θα πρέπει να δούμε ότι αυτές οι ομάδες, μπορεί στα επόμενα παιχνίδια να το ξεπερνούσαν και να έφευγαν από εκεί”.

Άλλωστε, απομένουν έξι αγωνιστικές, μαθηματικά και αγωνιστικά ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα εφόσον γίνουν οι αγώνες να διεκδικήσει την παραμονή του και όχι να… τιμωρηθεί λόγω μιας παγκόσμιας πραγματικότητας και μιας πανδημίας.

To Top