Κυριαζής (Charity Idols): Ο Γκάλης, η φανέλα του Ντουρμισάι και ο Χαβίτο

O Γιώργος Κυριαζής, ιδρυτής της πρωτοβουλίας Charity Idols μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού, την αλληλεγγύη που επιδεικνύει, τα διάφορα αντικείμενα και φανέλες που δημοπρατεί για καλό σκοπό αλλά και απεύθυνε κάλεσμα στους δημοσιογράφους και φίλους του Άρη για συμμετοχή.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την κατάσταση στα Χανιά που διαμένει: Ησυχία, δεν κινείται τίποτα. Έτσι να πω κάτι που δεν ξέρει ούτε ο Πάνος (σ.σ γέλια), δίπλα από τα γραφεία του Charity Idols στα Χανιά είναι τα γραφεία του συνδέσμου του Άρη.

Τι είναι ακριβώς το Charity Idols: Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εδώ και έξι χρόνια κάνουμε δημοπρασίες φανελών των ποδοσφαιριστών και έχουμε μαζέψει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ αυτά τα χρόνια, μέλη μας είναι 270 αθλητές, ο Νίκος Γκάλης είναι ο πρώτος που είχε μπει. Έχουμε καταφέρει να ενώσουμε την αθλητική κοινωνία και οι αθλητές να βοηθάν, όχι μόνο με φανέλες αλλά και με χρήματα χωρίς αυτό να βγαίνει δημόσια, αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως ο Γιώργος από την Κατερίνη που είναι φίλαθλος του Άρη.

Για το νέο πρότζεκτ που τρέχουν: Αποφασίσαμε να αγοράσουμε 30.000 μάσκες απευθείας από την Κίνα και να της μοιράσουμε στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Κύπρο για αυτό τον σκοπό ξεκινήσαμε να μαζεύουμε φανέλες.

Για το πως γίνεται η διαδικασία: Μέσω του charityidols.com, συνήθως οι δημοπρασίες κρατάνε μια βδομάδα, άμα κερδίσεις την φανέλα μπορείς να πληρώσεις μέσω paypal ή κατάθεσης στον λογαριασμό μας και τα χρήματα αυτά θα γίνονται μάσκες. Εάν μια φανέλα πωληθεί 100 ευρώ γίνονται 380 μάσκες. Φανέλα θα δώσει και ο Ντουρμισάι του Άρη.

Για την στάση των αθλητών: Τους αρέσει παρά πολύ αυτό που γίνεται, είτε είναι παλαίμαχοι είτε εν ενεργεία. Ακόμη και ο Χαβίτο από την Ισπανία θα στείλει μπλούζα!

Για την καινούργια καμπάνια με τους δημοσιογράφους: Πρώτη φορά απευθύνουμε κάλεσμα και στους δημοσιογράφους που τους άρεσε πολύ. Έτσι καλούμε όσους ρεπόρτερ του Άρη ενδιαφέρονται, να το δημοσιοποιήσουν στο instagram ή να μας στείλουν μήνυμα. Από την Πέμπτη το απόγευμα θα ξεκινήσουμε.

To πιο σπάνιο ή “ακριβό” αντικείμενο που έχει δημοπρατηθεί: Αυτό που έχει πουληθεί πιο ακριβά είναι τα παπούτσια του Νίκου Γκάλη που πουλήθηκαν 7.500 ευρώ από την τελευταία του χρονιά στην αγωνιστική δράση και τα χρήματα πήγαν στον Χριστόφορο σε ένα παιδί που έκανε χημειοθεραπείες. Εδώ να αναφέρω ότι μέχρι και ο Χουάν Ναβάρο που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα έχει δώσει φανέλες για εμάς, με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό! Από τις φανέλες έχουν μαζευτεί 400.000 ευρώ, ενώ ακόμη 600.000 ευρώ έχουν δώσει οι ίδιοι οι αθλητές.

Κλείνοντας ανέφερε: Στις 30 Αυγούστου του 2016 με πήρε τηλέφωνο η υπεύθυνη επικοινωνίας του Παναθηναϊκού για ένα παιδάκι που έπρεπε να φύγει στην Αμερική γιατί είχε καρκίνο στον εγκέφαλο. Χρειαζόντουσαν 100.000 ευρώ. Μαζεύτηκαν σε πέντε ημέρες 180.000 ευρώ. Αυτή είναι η δυναμική.

To Top