Κωδικός νίκης σήμερα (19.30) με τον Πανιώνιο στο Παλέ: “Άμυνα, άμυνα, άμυνα”!

Ο Άρης θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, να αποδείξει ότι το παιχνίδι στο Ρέθυμνο ήταν μια κακή παρένθεση, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα μια βδομάδα πριν. Απέναντί του είναι σήμερα (19.30) ο Πανιώνιος, ομάδα που έχει βάθος πάγκου, ποιότητα και ίσως περισσότερες λύσεις από τον Άρη, αλλά οι κίτρινοι δεν μπορούν να έχουν άλλες απώλειες εντός έδρας, αν θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που έχει τρωτά σημεία, άλλωστε δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο του φέτος, ειδικά με τις συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη. Πρόσθεσε δύο νέα πρόσωπα, τον Αλέξη Κυρίτση και τον Γάιο Σκορδίλη, για να αποκτήσει ακόμα περισσότερο βάθος στον πάγκο, με παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι παίκτες του.

Οι κίτρινοι θα ποντάρουν σήμερα στην άμυνά τους. Αυτή που δεν… εμφάνισαν στο Ρέθυμνο. Όπως και η κρητική ομάδα, έτσι και ο Πανιώνιος έχει παίκτες που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, όπως ο Μακ Κόλουμ, ο Κάρτερ, ο Κυρίτσης. Στο Ρέθυμνο η ατομική άμυνα στοίχισε για τους 84 πόντους παθητικό. Κάτι ανάλογο σήμερα θα φέρει τις ίδιες συνέπειες.

Ο Άρης είναι ομάδα που δύσκολα θα χάνει, δύσκολα θα κερδίζει, τις περισσότερες φορές θα κερδίζει και στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, θα το κάνει μέσα από την άμυνά του. Αν δεν συμβεί αυτό σήμερα, θα έχει πρόβλημα.

Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι μια παράμετρος που παίζει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι του Άρη και αμυντικά και επιθετικά. Το γεγονός ότι δεν θα είναι σήμερα 100% έτοιμος θα πρέπει να μην… φανεί με την συνδρομή των υπόλοιπων παικτών. Λογικά σήμερα ο Αγγέλου θα δώσει για πρώτη φορά φέτος χρόνο συμμετοχής στον Ζήση Σαρικόπουλο, ειδικά όταν στο παρκέ θα βρεί ο Γκι Μαρκ Μισέλ.

Οι κίτρινοι έχουν στο μυαλό τους ότι ο Πανιώνιος προέρχεται από εκτός έδρας παιχνίδι μεσοβδόμαδα και ποντάτουν και στην όποια κούραση μπορεί να παρουσιάσουν, ειδικά στην περιφέρεια όπου απουσιάζει ο πιο έμπειρος παίκτης τους, Μάριος Μπατής λόγω τραυματισμού.

 

 

To Top