Τέσσερις λόγοι για τον κατήφορο του Άρη!

Η ομάδα του Άρη πραγματοποίησε με τον Παναθηναϊκό ακόμη μία πολύ άσχημη εμφάνιση, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα. Τα αίτια που έχουν οδηγήσει την ομάδα σε αυτό το σημείο;

Τα σημαντικότερα:

Η μηδενική αξιοποίηση της έδρας. Αποτελεί ποδοσφαιρικό κανόνα για ομάδες πού μάχονται για την επιβίωσή τους να εκμεταλλεύονται το «σπίτι» τους. Αντ’ αυτού οι κίτρινοι σε πέντε αγώνες δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη χαρά της νίκης. Ούτε με ομάδες στα μέτρα τους (Καλλονή, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πλατανιάς), όπου με αμυντικογενές ποδόσφαιρο και έχοντας βρει το «κλειδί» του Άρη, πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά ούτε και με ομάδες πού ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως ο Παναθηναικός. Δεδομένα αυτό πρέπει να αλλάξει, αν η ομάδα θέλει να εκπληρώσει τους στόχους της.

Η άσχημη ψυχολογία της ομάδας. Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός, πως ενώ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο κάθε φορά είναι συγκλονιστική και έχει ως στόχο να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές, αντ’ αυτού αυτό τους γεμίζει με παραπάνω άγχος. Ειδικότερα όταν βρεθεί η ομάδα πίσω στο σκορ, πολλές φορές δεν έχει τον τρόπο να φέρει «τούμπα» ένα ματς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ήττα από τον Πλατανιά, όπου η ομάδα προερχόταν από δύο συνεχόμενα διπλά. Κι όμως ηττήθηκε στη συνέχεια στο γήπεδό της. Μοναδική εξαίρεση η μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη.

Τα αβίαστα λάθη και οι κακές εμφανίσεις των ελαχίστων έμπειρων στο ρόστερ. Δυστυχώς ο Άρης είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τα πλάνα του τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας το δικαίωμα να κάνει τρεις μόνο μεταγραφές (ξένων άνω των 24 χρόνων. Έτσι καλώς ή κακώς το βάρος πέφτει στα πόδια αυτών των έμπειρων ποδοσφαιριστών, που πλαισιώνονται από ποδοσφαιριστές νεαρούς, χωρίς μεγάλες εμπειρίες. Τα τραγικά όμως λάθη αυτών, όπως και οι κάκιστες εμφανίσεις των περισσοτέρων, αποτελεί και αυτός βασικός λόγος της τραγικής, μέχρι στιγμής, πορείας του Άρη.

Η επιμονή του προπονητή σε ποδοσφαιριστές πού δε διάγουν καλή περίοδο φόρμας. Η ποιότητα σε ένα ρόστερ πού δε μπορεί να ενισχυθεί όπως θα ήθελε δεδομένου του απαγορευτικού των μεταγραφών, συνήθως δεν είναι αρκετή. Η ομάδα όμως του Άρη έχει ένα υπεράριθμο, για τα δεδομένα της κατηγορίας, ρόστερ. Είναι η ώρα λοιπόν, να χρησιμοποιηθούν παίκτες, πού οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές από αυτούς πού αγωνίζονται, που μάλλον δεν μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα.

Χρήστος Τσιόκας

To Top