Κωστένογλου: “Ο Άρης θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός”

Για τον αγώνα με τον Άρη και την απόφασή του να βάλει τους “μικρούς” να γυαλίζουν τα παπούτσια των “μεγάλων” μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου στην NOVA.

Ο νέος τεχνικός της “Ένωσης” υπογράμμισε αρχικά για τον αγώνα με τον Άρη πως “θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν τη νίκη. Εμείς πρέπει να την αναζητήσουμε με τον σωστό τρόπο. Και ο Άρης έχει αρνητικά αποτελέσματα και θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, όπως θεωρώ ότι είναι όλα της Σούπερ Λιγκ”.

Για την κρισιμότητα του ματς αυτού τόνισε πως “δεν θέλω να βάζω ορόσημα, ότι είναι το τελευταίο μας παιχνίδι και μετά δεν θα… υπάρχει ΑΕΚ. Είναι λάθος νοοτροπία. Η ΑΕΚ με όποιον κι αν παίζει, πρέπει να στοχεύει στη νίκη”, ενώ για την ετοιμότητα της ομάδας του σχολίασε: “Συνεχίζουμε να το κάνουμε στις προπονήσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να κλείσουμε τ’ αυτιά σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, ώστε να παρουσιαστούμε αντάξιοι και έτοιμοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Αναφορικά με το… γυάλισμα των παπουτσιών είπε: “Δεν δέχομαι τη λέξη καψώνι. Θέλω εξαρχής να αναφέρω ότι η αρχή μου και η επιτυχία μου θα είναι αν θα καταφέρω να αλλάξω ή να προσεγγίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ψυχή και την καρδιά του κάθε ποδοσφαιριστή. Ανέφερα ένα παράδειγμα εντός αποδυτηρίων το οποίο το περιεχόμενο ήταν καθαρά διδακτικό. Ούτε προσπάθησα να επιβληθώ σε κάποιον, ούτε ζήτησα σεβασμό προς εμένα. Αυτό αν θέλω μπορώ να το κάνω από μόνος μου. Έχω όμως μία αρχή στη ζωή μου. Για να λειτουργήσει μία κοινωνία και πόσο μάλλον μια ποδοσφαιρική ομάδα, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες. Έχω διακρίνει ότι αυτές οι αξίες, ο σεβασμός και η ιεραρχία έχουν εκλείψει και θα πρέπει τάχιστα να επανέλθει η τάξη. Το γεγονός δεν έχει να κάνει σαν πράξη, έχει να κάνει ως ένα νόημα, ότι ένας νέος ακολουθεί την πορεία ενός επιτυχημένου στην αντίστοιχη θέση που παίζει ώστε να έχει την καλύτερη προσέγγιση πνευματικά και διδακτικά. Θεωρώ ότι κάποιοι αλλοίωσαν ή δεν κατάλαβαν το νόημα των όσων ανέφερα. Κάνω αυτή τη διασαφήνιση του θέματος γιατί πραγματικά έγινε πολύ θέμα με διαφορετικό νόημα διαστρεβλώνοντας της αλήθεια”.

To Top