Κωτούλης: «Διαθέτουμε αθλήτριες με μεγάλο κίνητρο»

Για την πρώτη νίκη της γυναικείας ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα (61-44 επί του Αστέρα Εξαρχείων), αλλά και για τις επόμενες υποχρεώσεις της μίλησε ο προπονητής του Άρη, Κώστας Κωτούλης, σε συνέντευξη που παραχώρηση στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου.

«Φέτος είναι για όλους μια δύσκολη χρονιά αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε και πιστεύουμε πως σιγά – σιγά τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τους κόπους μας», είπε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος στην πρόσφατη νίκη:

«Τα Εξάρχεια ανεβήκαν φέτος στην Α1, αλλά ενισχύθηκαν σημαντικά και βάσει ρόστερ πιστεύω πως θα είναι στην 4άδα του πρωταθλήματος. Για εμάς, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Πίστευα πως θα ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά δεν περίμενα πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Είχαμε καλή άμυνα και στα 40 λεπτά, στο ημίχρονο έδωσα κάποιες οδηγίες για να βελτιωθούμε στην επίθεση, τα κορίτσια τις εφάρμοσαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραμε την διαφορά των 17 πόντων».

Στη συνέχεια ο κ. Κωτούλης στάθηκε το γεγονός πως η ομάδα έχει καθαρά ελληνική ταυτότητα: «Είμαστε μια ομάδα χωρίς ξένες παίκτριες, ενώ κάποιες από τις συνολικά εννέα ομάδες της κατηγορίας έχουν μία ή δύο ξένες. Επιλέξαμε να συμβεί αυτό, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα και να μην έχουμε αποχωρήσεις στα μέσα του πρωταθλήματος και οικονομικές δυσκολίες. Αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας μένοντας ως έχουμε μέχρι τέλους».

Εξάλλου, για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και τους στόχους της ομάδας, δήλωσε: «Στην ομάδα διαθέτουμε αθλήτριες με μεγάλο κίνητρο. Θέλουν να παίξουν και να πρωταγωνιστήσουν στην Α1. Με βάση την εικόνα που δείχνουν οι ομάδες και το ρόστερ που διαθέτουν, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ξένες παίκτριες δεν μας φέρνει σε μειονεκτική θέση. Παιχνίδι με παιχνίδι, θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

To Top