ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Κωφίδης: “Ο Άρης με ποιότητα και αγωνιστική ταυτότητα, αρέσει πολύ”!

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Άρη, Σάββας Κωφίδης μίλησε για την πορεία τους, αλλά και την πρώτη ομάδα που επέστρεψε δυναμικά στην φυσική της θέση.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τα καθήκοντα του είπε:

Είναι καθήκον μου και μέρος της δουλειάς μου. Ο τεχνικός διευθυντής δε μπορεί να είναι από έξω και να βλέπει, πρέπει να εκπαιδεύει τους προπονητές, να είναι μέσα στις προπονήσεις για να βοηθήσει και τα παιδιά. Μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Τα καθήκοντα ενός τεχνικού είναι μέσα στο γήπεδο.

Για τις ακαδημίες είπε:

Βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια του κτισίματος. Υπήρχε μία διαδικασία από τον Δημήτρη τον Καραμανλή και τον Παναγιώτη Αλεξιάδη αλλά τώρα μπαίνουμε και σε πιο ουσιαστικά πράγματα, στο τεχνικό κομμάτι και αυτό θέλει χρόνο. Πάντως υπάρχουν παιδιά, υπάρχει προοπτική. Υπάρχουν ταλέντα και πάντοτε θα υπάρχουν. Είμαστε υπεύθυνοι εμείς σε αυτό. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την ποσότητα αλλά με την ποιότητα αλλά χρειαζόμαστε και τον αριθμό ώστε τα παιδιά να γίνουν και φίλαθλοι του Άρη. Ήδη έχω ξεκινήσει με την Κ15 και την Κ17. Είναι μία καλή απόφαση να υπάρχει ένας ενιαίος Άρης, είναι πιο δυνατός. Τώρα θέλουμε περισσότερη δουλειά για το χτίσουμε αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε.

Για το αν μπορεί ο Άρης να βασιστεί στα “σπλάχνα” του είπε:

Φυσικά και μπορεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο ότι μπορεί μέσα από τα σπλάχνα του να έχει παιδιά να παίζουν για τον Άρη και να έχουν προοπτική να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Άρης από αυτό έχει όφελος. Ο χρόνος είναι φίλος μας γιατί σιγά σιγά χτίζεται κάτι. Στα 3 χρόνια έχουμε συμφωνία. Μπορώ να είμαι υπεύθυνος για τον ρόλο που έχω. Είναι γενναία απόφαση του Α.Σ. και του Καραμανλή γιατί το οικονομικό βάρος το επωμίζονται αυτοί.

Για τα “bambini” είπε:

Όλα τα παιδιά αυτά παίζουν με τις κινητικές δραστηριότητες. Κυνηγάνε το ένα το άλλο, την μπάλα. Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει με τους γονείς, κάποια στιγμή θα κάνουμε συγκέντρωση και θα ενημερωθούν.

Για το τι τον έκανε να επιστρέψει στον Άρη είπε:

Ο σεβασμός και η εκτίμηση που μου δείξανε. Όλοι οι άνθρωποι του Άρη δείξανε τρομερό σεβασμό και δε μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν φοβερό αυτό, το λέω με το χέρι στην καρδιά. Με προσέγγισαν με θέρμη και αγάπη. Έχω πολύ καλά ποδοσφαιρικά χρόνια στον Άρη.

Για τον Άρη είπε:

Ο Άρης από τα πρώτα παιχνίδια έχει αποκτήσει μία ταυτότητα. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Είναι σήμα κατατεθέν ο τρόπος που παίζει μπάλα και αυτό το στυλ δεν το έχουν άλλες ελληνικές ομάδες. Δεν έχει ομάδες που να ξεχωρίζουν. Ο Άρης αποκτά προσωπικότητα και αγωνιστικό στυλ το οποίο μου αρέσει πολύ, όπως και η φιλοσοφία του. Είναι σε καλό δρόμο και φαίνονται τα σημάδια του προπονητή. Έχει ομαδικό πνεύμα η ομάδα. Ακόμα και στο κύπελλο με τον ΠΑΟΚ υπήρχε ένα συνδυαστικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πίεζε στην αρχή αλλά παρόλα αυτά συνέχισαν να παίζουν αυτό το παιχνίδι και αποδείχτηκε ότι είχε αποφασιστικότητα.

Είναι σημείο αναφοράς τα χρόνια που ήμουν στον Άρη ότι υπήρχε και μία ομοιογένεια και έξω από το γήπεδο Ένα δέσιμο που φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Η ποιότητα των παικτών φαινόταν στο γήπεδο.

Για τους ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον Άρη είπε:

Ο Ματίγια και ο Μπάσα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Με τους ακραίους να είναι γρήγοροι και να ντριμπλάρουν το έχουν αποκτήσει με τον Γκάμα και τον Γκαρσία. Έχει στυλ παιχνιδιού και δεν φοβάται κανένας να παίξει.

Για το που μπορεί να φτάσει ο Άρης είπε:

Με αυτό που βλέπω και επειδή υπάρχει και δεν είναι προσωρινό νομίζω θα έχει ακόμα περισσότερα αποτελέσματα. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ο Άρης είναι μία καλή ομάδα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη. Έχει παίκτες που έχουν πείρα.  Πρέπει να βλέπουμε θετικά αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να υπάρχει και άτυχο αποτέλεσμα αλλά δεν πρέπει να βγάλει στην ομάδα τον τρόμο. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Να είναι θετικοί σε όλο αυτό.

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Άρη:

Το μήνυμα είναι να πηγαίνουν στο γήπεδο και να χαίρονται. Να την υποστηρίζουν και να είναι θετικοί. Ο φίλαθλος κόσμος του Άρη έχει διάθεση.

To Top