Κόβουν 9.000.000 ευρώ από τις ΠΑΕ!

Ήταν στραβό το κλήμα… Ένα σημαντικό έσοδο των ομάδων της Σούπερ λίγκας κινδυνεύει να μειωθεί δραματικά, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την λειτουργία των ΠΑΕ.

Πρόκειται για την χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ προς την διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες. Με αυτό το θέμα η διοίκηση του Οργανισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού, την οποίου αποτελούσαν οι Γιάννης Κόντης (Άρης), Γιάννης Μώραλης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρ.), Βασίλης Κοντοβαζαινίτης (Ξάνθης) και Πατρίκ Κομνηνός.
Στη συνάντηση η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ πρότεινε χορηγία 8.000.000 ευρώ από τα οποία τα 6,5 εκατομμύρια θα δοθούν στις ΠΑΕ (δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ η καθεμία) και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τα  έξοδα του συνεταιρισμού.

Οι εκπρόσωποι της Σούπερ λίγκας αντιπρότειναν χορηγία 12 εκατομμυρίων ευρώ, που ενδεχομένως θα μπορεί να μειωθεί και στα 10 εκατομμύρια. Η ΟΠΑΠ ΑΕ επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα πάρει την οριστική της απόφαση την επόμενη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή πρόταση εφόσον περάσει θα κόψει πάνω από το 50% των εσόδων της ΠΑΕ, μια και πέρσι η Σούπερ λίγκα εισέπραξε από τη χορηγία αυτή το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ, αντί για τη φετινή προτεινόμενη των 8 εκατομμυρίων.

To Top