Κόμματος θυμήθηκε την Euroleague 2005: «Ήμουν ο άσος στο μανίκι του Γκέρσον»

Ο Νέστορας Κόμματος μίλησε για τον τελικό της Euroleague το 2005 και την εμπιστοσύνη που τού έδειξε ο Πίνι Γκέρσον.

Ο 43χρονος φόργουορντ, ανήμερα της κατάκτησης της Euroleague από την Μακάμπι το 2005, μίλησε στο «Israel Today» για τον τελικό με την Ταού Θεράμικα και είπε αρχικά: «Τα μέσα ενημέρωσης και οι παίκτες της Ταού δεν ήξεραν ποιος είμαι», και ανέφερε για τον τότε προπονητή του, Πίνι Γκέρσον:

«Μία από τις μεγαλύτερες αρετές του Γκέρσον, ως προπονητής, ήταν η ικανότητα του να εκπλήσσει, να αλλάζει πράγματα στη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες που έχουν παίξει μαζί του λένε πολλές φορές ότι έκανε εκπλήξεις. Ανακάτευε την τράπουλα και έβγαζε έναν άσσο από το μανίκι. Έτσι με χρησιμοποίησε. Με έστειλε να παίξω άμυνα τον Σκόλα, έναν εξαιρετικό παίκτη, και ήμουν έτοιμος! Ήμουν έτοιμος να κάνω τη δουλειά μου και όλοι το γνώριζαν αυτό στην ομάδα».

Για το κατά πόσο τον προετοίμασε, ανέφερε: «Όχι, δεν είπε τίποτα. Απλώς συνέχισε να μού δείχνει διαρκώς την εμπιστοσύνη του. Φρόντισα να τού δείξω ότι ήμουν έτοιμος και ότι θα ανταποκρινόμουν με επιτυχία στο ρόλο που θα είχα», ενώ για το αν τού είπε κάτι μετά το παιχνίδι, δήλωσε: «Δεν είπε πολλά, απλώς μού είπε “συνέχισε έτσι”. Είδα ότι ήταν χαρούμενος για μένα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία».

Επίσης, πρόσθεσε πως «η χρονιά που αγωνίστηκα στη Μακάμπι ήταν η καλύτερη της ζωής μου! Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα εκτός Ελλάδας και ήταν εκπληκτικό. Ήμασταν μια οικογένεια, νοιαζόταν ο ένας τον άλλον», και συμπλήρωσε στο τέλος: «Δεν είμαι ο σούπερμαν και ξέρω ότι είμαι 43 ετών, αλλά μού αρέσει το μπάσκετ και αυτή είναι η ζωή μου».

To Top