Κόντης: “Δεν θα αμείβομαι από τον Άρη, στηρίζω το πλάνο, μπαίνει ο Φερέρ”!

Την πρόθεσή του για αποχώρηση, αλλά χωρίς να… φεύγει άμεσα, μια και θα στηρίξει το πλάνο για τη διοίκηση του Άρη εξέφρασε ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, επί παντός επιστητού και ουσιαστικά από τις δηλώσεις του αποδεικνύεται ότι θα συνεχίσει στους κίτρινους, άσχετα, όπως είπε, εάν θα έχει ή όχι έμμισθη σχέση. Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ σχετικά με την εμπλοκή του Μανέλ Φερέρ.

Αρχικά στις δηλώσεις του τόνισε πως: «το πλάνο θα ισχύσει. Θα υπάρξει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο ανανεωμένο και άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον Άρη και θα τον οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους από αυτούς που οι επιταγές των καιρών τον φέρνουν. Εγώ δεν θα είμαι. Δε με εκφράζει ο τρόπος λειτουργίας, όχι η Λέσχη σαν Λέσχη, αλλά οι αντιπαραθέσεις και οι  αντεγκλήσεις. Εγώ πάντα σεβάστηκα ακόμα και κάποιους που λένε αρλούμπες. Το πλάνο θα το παρακολουθώ από κοντά. Μπορεί να μην είμαι στα γραφεία. Στο θέμα του διαμοιρασμού των αρμοδιοτήτων, στο θέμα των ατόμων, στης στελέχωσης ομάδας, αδειοδότησης… Ισχύει το αποχωρώ και το ότι στηρίζω ένα πλάνο. Δε μπορώ να παρατήσω κάτι το οποίο παρακολουθούσα. Είμαι επαγγελματίας. Στον Άρη είχα μία συμβατική σχέση. Δεν θα αμείβομαι από τον Άρη. Ανίκανος είμαι;  Έχω να κάνω και άλλες δουλειές. Είμαι ικανός. Το επάγγελμά μου του καπετάνιου μπορώ να το ασκήσω.. Άνα μπορέσουν να κάτσουν αυτοί ένα 24ωρο στη λαμαρίνα ας με πουν και μούτσο. Ο Κόντης είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι να έχει ο Άρης επόμενη μέρα».

Για την αποχώρησή του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης: »Τόσο καιρό ακούγαμε από μερίδα ανθρώπων να λέει ότι ο Κόντης είναι ο φραγμός στον Άρη. Τους έδωσα τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ενωθούν αυτοί που νόμιζαν ότι είμαι με τον SUPER-3 και είναι άνθρωποι αφοσιωμένη στην ομάδα τους, έλεγαν ότι είμαι συνέταιρος με τον Σαουρίδη. Έδωσα δυνατότητα να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ένα πλάνο είτε να παρουσιάσουν το δικό τους πλάνο από τη στιγμή που έφυγε ο «κακός δράκος». Δε βλέπω όμως να γίνεται αυτό. Κάποιοι άλλοι με κατηγορούν ακόμα και τώρα που έφυγα. Όλα αρλούμπες αλλά επί της ουσίας μηδέν. Υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τον Άρη και δεν τα διατυμπανίζουν. Και κοντά μας και μακριά. Δέκα ομάδες έχουν πολύ χειρότερα προβλήματα από τον Άρη. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε. Παρόλα αυτά βλέπετε σε ομάδα που λέει η εφορία αν δεν πληρώσεις μία τεράστια ρύθμιση σε 10 μέρες θα σου επαναφέρει ένα τεράστιο χρέος 100 εκατομμυρίων. Να εστιάσουν την προσοχή ακόμα και αντιπάλων του Άρη. Στο διάστημα αυτό μάνατζερ, δικηγόροι προσέγγιζαν σαν λύκοι τους παίκτες του Άρη. Επειδή ήταν επιρρεπείς τους έβαζαν να κάνουν προσφυγές. Βλέπαμε το αστείο για 100 και 200 χιλιάδες να ζητάνε πολλαπλάσια των συμβολαίων τους”.

Για την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη:  «Ο Σηφάκης θα έπρεπε να ανάψει λαμπάδα στον Άρη και ζητάει τώρα 900.000 ευρώ. Εγώ είχα πάει να τον πάρω και μου έλεγε για την ευκαιρία του Άρη. Πιστεύω ότι υπήρξε μία αρχή που έγινε με μία διαμάχη με τον κόσμο από τότε που υπήρξε επεισόδιο μετά από ένα παιχνίδι και κάποιοι είχαν πει κάτι στους παίκτες, υπήρξαν κάποιες δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μετά κάποιες άλλες δηλώσεις δημιούργησε ένα κλίμα που επιδεινώθηκε μετά τον τραυματισμό και το ότι δεν έπαιζε. Άκουσα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς κάτι λες και ήμασταν προπονητές. Καταφέρθηκε εναντίον ατόμων και δε νόμιζα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Έχω αντιμετωπίσει επικίνδυνα άτομα που έχουν το δικό τους κώδικα τιμής. Το να μη σέβεσαι τέσσερα χρόνια εδώ τώρα και την προσπάθεια που γίνεται. Και τη δική του προσφυγή θα προσπαθήσουμε να τη λύσουμε.

Για τις δηλώσεις του μάνατζερ του Έλληνα τερματοφύλακα: «Χθες ο μάνατζερ του αποκάλεσε πρόβατα τον κόσμο του Άρη. Υπήρξα μάνατζερ και υπήρξαν ομάδες και ο Άρης, για την περίφημη υπόθεση Ιρανίλντο με τα λεφτά που χάρισε μέσω εμού στον Άρη, για να μπει στο άρθρο 44. Τότε έκανα εγώ αγωγή στον κ. Ζαχουδάνη, ποτέ όμως δεν τόλμησα να πω κάτι για τον κόσμο. Αν υπάρχουν ομάδες είναι λόγο του κόσμου ακόμα και οι μάνατζερ και οι παραμάντζερ. Ποιος είναι ο κάθε μάνατζερ και ο κάθε Τοπίδης που μιλά για τον κόσμο του Άρη; Ποιος είσαι και μιλάς για τον κόσμο της ομάδας. Ακόμα και να πλύνεις με αγιασμό το στόμα σου δε μπορείς να μιλήσεις. Ένα 30χρονο παιδάκι, ένας χθεσινός, μιλά για τον κόσμο της ομάδας. Και εμείς φταίμε γι’ αυτό γιατί και εμείς τους βάζουμε στα γραφεία μας. Πρέπει άτομα και φερέγγυα και σοβαρά να συνεργάζονται με τον Άρη. Δε μπορώ να βάζω τον κάθε `ουρακοτάγκο` στο γραφείο μου και ξαφνικά αύριο να λέει η διοικούντες είναι άχρηστοι και ο κόσμος πρόβατα. Ποιος είσαι βλαχάκο που μιλάς για τον κόσμο της ομάδας; Γίδι! Εάν εφαρμοστεί ο τρόπος λειτουργίας που είχαμε πει, θα αποφύγουμε θα κλείσουμε τα `στεγανά` και είτε είμαι εγώ είτε όχι η ομάδα θα πορευτεί».

Για το νέο πλάνο και τα άτομα που θα το στηρίξουν: «Είτε ήμουν είτε τώρα που δε θα είμαι, θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο. Η Μπαρτσελόνα δουλεύει με το πλάνο του Κρόιφ. Δε σημαίνει ότι είναι στη Μπαρτσελόνα. Το σχέδιο το έχουμε συνάψει από κοινού. Δε μπορεί να περιμένουμε από ανθρώπους που είναι δικοί μας και δεν ξέρουν, θα καούν. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και γνωρίζουν, με εμπειρία».

Aν υπάρχει ενδεχόμενο για νέα πρόταση: «Ένα χρόνο να περιμένουμε δεν θα έρθει καμία. Η πρόταση που λέει η μία πλευρά, θα είναι ευχολόγιο…  Να προωθήσουμε παιδιά από την Κ-14. Αν ήταν έτσι η συνταγή και βγάζανε μία φθηνή λύση θα την αγοράζανε όλοι και θα την ακολουθούσανε».

Αν επιστρέψει ο Λάμπορς Γράντας στον Άρη: »Αστείο και μόνο να συζητιέται. Ο κόσμος του ΑΡΗ δεν τον θέλει κατά 99%. Είναι σα να λέω εγώ θα πάω να παίξω μπάλα και αν βάλουν οι υπόλοιποι 10 γκολ εγώ θα βάλω 30. Ξέχασε ότι με βρήκε στη Βραζιλία να του φέρω ένα ποδοσφαιριστή τον Νεϊζίνιο. Από τότε έγινε το μεγάλο έγκλημα που έφερα τον παίκτη. Τον παίκτη τον επιλέγει ο προπονητής ή η διοίκηση. Εμένα με βάλανε να μεσολαβήσω να τον φέρω εδώ. Έχω ακούσει ότι εκβίαζα προέδρους. Με τι τεράστιες δυνάμεις να το κάνω αυτό; Θα ήμουν χωμένος σε άλλες μεγάλες δουλειές».

Για το Λάκκωμα και τις οφειλές του Άρη: “Η υπόθεση για το Λάκκωμα κρατάει 4 χρόνια. Είχε υπογράψει το δικαίωμα είσπραξης 20% από τον Αβραάμ Παπαδόπουλου σε περίπτωση μεταπώλησης. Υπήρχε ως συμφωνητικό και δεν υπήρχε προσδιορισμός λήξης. Έλεγε στην πρώτη πώληση. Από εκεί προκύπτει και το ποσό (500.000 ευρώ). Όταν πουλήθηκε και τα λεφτά τα πήρε `μπραφ` ο ΑΡΗΣ, 2,5 εκατ. ευρώ η αρχική πρόταση που του έκανα (του Σκόρδα) ήταν πιάσει τους ανθρώπους και να τους δώσει τους κάτι λιγότερο από αυτά. πχ. Πάρε 200.000 ευρώ και ίσως να δεχόταν. Εκεί μου είχε τεθεί ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θα ενέκρινε. Είχε μία ντιρεκτίβα ότι δεν θα έπαιρνε κάποιος λεφτά από το πρώτο συμβόλαιο. Γνωρίζω τα θέματα καλά και ήταν λάθος αυτό. Άσχετα αν μετά ο κ. Μόκκας είχε πει, και είχε δίκιο, αν πάει δικαστικά θα λήξει υπέρ μας. Προτιμήθηκε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα ως είχαν και αυτό να έρθει ως `δώρο` στη σημερινή διοίκηση. Όταν έφυγε ο Σκόρδας οι ποδοσφαιριστές είχαν να εισπράξουν πάνω από εφτά μήνες όλοι! Όλους τους πλήρωσε η μετέπειτα διοίκηση. Φορτωνόμαστε και εμείς και του Αμορόζο. Νομίζω επίσης ότι 1,5 με 2 εκατ. ευρώ είναι η “Sportvision”. Όλα αυτά θα μπορούσαν να υπαχθούν σε αδικήματα απληστίας. Δεν είναι ότι πήρα ένα ποδοσφαιριστή και δεν μου βγήκε».

Για το αν γνώριζε για το άνοιγμα επί θητείας Σκόρδα: »Τώρα τελευταία έμαθα ότι τα 8-9-10 εκ. Χρέη είναι 14.900.000 ευρώ όπως μου είπε ο κ. Χαμουζάς από τη Λέσχη. Το άνοιγμα που άφησε ο Λάμπρος Σκόρδας. Αυτό είναι γραμμένο στα βιβλία, δε τα λέω εγώ. Επειδή ήμουν εκεί μαζί νομίζετε ότι ήξερα και τα λογιστικά; Δεν ξέρω και δεν ήξερα το πως λειτουργούσε. Έχει πολλά μυστικά και η λογιστική.Αγωνιστικά κάποια πράγματα θα μπορούσαν να διορθωθούν. Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε σε ένα άλλο δρόμο και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γι` αυτόν”.

Οι προσφυγές και τα… κοράκια: »Ξέρετε ότι υπάρχουν δικηγόροι που πιάνουν τους ποδοσφαιριστές και αγοράζουν τις προσφυγές τους; Λένε θα σου δώσω λεφτά θα αγοράσω το δικαίωμα διεκδίκησης του συμβολαίου. Θα συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου και θα μιλήσω με ονόματα. Και στον Άρη έγινε προσπάθεια, έγινε αυτό. Στην Τρίπολη έμαθα ότι υπήρχαν μάνατζερ και άτομα που τους έλεγαν κάντε προσφυγή».

Για το πως αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του Πλα: «Είμαστε σε πολύ αστεία χώρα και το περνάμε από την αστειότητα τη δική μας. Ήθελα να του μιλήσω και να του πω ότι εδώ παρερμηνεύουν τα πάντα. Προσπάθησα να προστατεύσω τον άνθρωπο και το δικό μας εγχείρημα. Δεν είπε όμως τίποτα άσχημο. Διακωμωδήθηκε αυτό που είπε ότι θα δώσει τα χρήματα. Όσοι αστείοι τα λένε αυτά δε γνωρίζουν που εργάζεται. Δεν ξέρουν τι είναι και πως λειτουργούν. Δε μπορώ να κάθομαι να εξηγώ στον κάθε στουρναροκέφαλο, δε μιλάω για οπαδούς, που τα λένε από άγνοια είτε εμπάθεια».

Για τον Μανέλ Φερέρ και την επαναδραστηριοποίησή του: “Βεβαίως και θα υπάρχει. Θα βοηθήσει με παίκτες καλούς που θα έρθουν. Θα το δείτε. Ο Φερέρ αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται μία τεράστια διαφημιστική εταιρία που έχει δικαιώματα ποδοσφαιριστών. Εγώ τον φέρνω”.

*Οι δηλώσεις έγιναν στον Libero.

To Top