Κόντης: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλύτερη θέση από εμάς»

Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε καμία άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού δεν ήταν σε καλύτερη θέση από τον Άρη, όσον αφορά την κατάθεση του φακέλου στην επιτροπή της ΕΠΟ, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Κόντης, που εξέφρασε επίσης την άποψη ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών στις ομάδες που δεν πήραν θετική εισήγηση από την αρμόδια επιτροπή.

Ο υπό παραίτηση εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης δήλωσε αρχικά, στο «Αθλητικό Μετρόπολις»: «Δεν είναι μόνο θέμα κριτηρίων. Το θέμα της αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ αφορά την έξοδο στην Ευρώπη και όχι την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Στο εξωτερικό υπάρχουν μόνο πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δεν μπορεί οι δικαστές στις αδειοδοτήσεις να μην ξέρουν από ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να με ρωτούν τι είναι τα εισιτήρια διαρκείας».

Στη συνέχεια στάθηκε στην απαγόρευση μεταγραφών που ορίζει ο κανονισμός: «Εγώ είδα ότι οι ομάδες που είχαν την εισήγηση από τον κ. Δημητρίου να παίρνουν άδεια. Να δεχθώ μια ομάδα που δεν τηρεί να κριτήρια να μην παίζει στην Ευρώπη, αλλά δεν γίνεται να μην μπορούν να κάνουν μεταγραφές».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός και για τις υπόλοιπες ομάδες: «Πρέπει σε ότι γίνει να προηγηθεί η απόφαση της Λίγκας Δεν έχει τεθεί το θέμα της αδειοδότησης για το αν πλήρωνε η ομάδα ή όχι. Η επιτροπή μιλάει για βιωσιμότητα. Δεν νομίζω άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού να έχει σαφές πλάνο βιωσιμότητας. Και ο ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Φαίνεται να χρωστάμε 4-5 εκατομμύρια και άλλες ομάδες που χρωστάνε 50 πήραν αδειοδότηση».

Για τις διοικητικές εξελίξεις στον Άρη και για τον κ. Ζαμπέτα: «Έχω παραιτηθεί εδώ και καιρό, αν θυμάστε. Δεν ξέρω τίποτα όμως για τον κ. Ζαμπέτα και τις αλλαγές».

Στον επίλογό του υπογράμμισε: «Αρχικά οι 6 ομάδες που ενδιαφέρονται θα θέσουν το θέμα και δεν νομίζω στην ψηφοφορία να μην υπάρξει πλειοψηφία για να τεθεί η απόφαση για την άδεια στην ΕΠΟ».

To Top