Ανοίγει το «παράθυρο» από την ΕΠΟ, Τετάρτη το κρίσιμο συμβούλιο για τις μεταγραφές

Το «παράθυρο» για να έχουν το δικαίωμα των μεταγραφών ακόμη και οι ομάδες που δεν πήραν την αδειοδότηση (ανάμεσα σε αυτές είναι και ο Άρης) άνοιξε από την ΕΠΟ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της σημερινής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ τέθηκε προς ψήφιση η δυνατότητα να αλλάζει ο κανονισμός κατά τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς να υφίσταται η ποινή της έκπτωσης του διοικητικού συμβουλίου.

Σε δεύτερη ανάγνωση αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδία θα μπορεί να αλλάξει τον κανονισμό για τις ποινές των ομάδων που δεν έχουν άδεια και θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των μεταγραφών.

Το «σωσίβιο» αυτό για να ενεργοποιηθεί, όμως, θα πρέπει να προταθεί από τη Σούπερ λίγκα. Στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης θα τεθεί προς ψηφοφορία το αίτημα για να αλλάξει ο κανονισμός. Εφόσον επικυρωθεί τότε θα προταθεί στην ΕΠΟ, η οποία και θα αλλάξει τα δεδομένα, δίνοντας… οξυγόνο στις ομάδες που δεν έχουν άδεια.

Πέραν των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν, και ζητούν να πληρώσουν ένα πρόστιμο ώστε να έχουν δικαίωμα μεταγραφών, αρχικά ο Παναθηναϊκός, μέσω των τοποθετήσεων του Δημήτρη Γόντικα, αλλά και ο Ολυμπιακός, τάσσονται υπέρ της θέσης αυτής.

Δεν αποκλείετα την ερχόμενη Τετάρτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δώσει το παρών στο συμβούλιο της Σούπερ λίγκας.

 

To Top