Κόντρα Ιταλίας και Ουρουγουάης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20

Ουρουγουάη και Ιταλία συμμετείχαν αμφότερες στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 στην Τυνησία το 1977. Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, 11.000 χιλιόμετρα πέρα από τον Ατλαντικό, μία από τις δύο αυτές ομάδες θα σηκώσει το τρόπαιό για πρώτη φορά. 

Οι «Ατζουρίνι»  θα το προσπαθήσουν στον παρθενικό τους τελικό, οι…μικροί «Τσελέστε» θα επιδιώξουν να αποδειχθούν πιο τυχεροί, από τους συμπατριώτες τους που το επιχείρησαν δύο φορές στο παρελθόν χωρίς όμως επιτυχία.

Ο τελικός, προγραμματισμένος για τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (18:00 ώρα τοπική) στη Λα Πλάτα του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, ενώ νωρίτερα Ισραήλ και Νότια Κορέα θα αγωνιστούν για τη τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπρόλι έχει έναν ευπρόσδεκτο πονοκέφαλο επιλογών. Ο Λουτσιάνο Ροντρίγκες είναι ξανά στη διάθεσή του, έχοντας εκτίσει ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων, ενώ ο Αντρές Φεράρι επέστρεψε από τραυματισμό στα ημιτελικά, μπαίνοντας στο ημίχρονο βοηθώντας να αλλάξει το παιχνίδι. Ο τεχνικός της Ουρουγουάης θα μπορούσε να επιλέξει επίσης να επιλέξει τη μετατροπή του 4-5-1 σε 4-4-2.

Τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα για τον προπονητή της Ιταλίας Κάρμινε Νουντζιάτα, αφού αναμένεται να μην κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA:
* Ο  Ουρουγουανός  επιθετικός της Ντεφενσόρ Σπόρτιγκ Άντερσον Ντουάρτε θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες νοκ άουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 μετά τον Λιονέλ Μέσι το 2005.

* Ο Ράνταλ Ροντρίγκες θα μπορούσε να γίνει μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας που κράτησε έξι ανέπαφη εστία στη διοργάνωση μετά τον Χιλιανό Κρίστοφ Τοσέλι το 2007 και τον Μίκα της Πορτογαλίας το 2011. Τα πέντε ματς χωρίς να δεχθεί γκολ αντιπροσωπεύουν ήδη ρεκόρ για την Ουρουγουάης.

* Η Ουρουγουάη θα γίνει η έκτη χώρα που θα παίξει σε τρεις τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 μετά τη Βραζιλία (9), την Αργεντινή (7), τη Γκάνα (3), την Πορτογαλία (3) και την Ισπανία (3).

* Η Ευρώπη θα γίνει η πρώτη ήπειρος που θα κατακτήσει πέντε συνεχόμενα τρόπαια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 εάν η Ιταλία θριαμβεύσει. Τα προηγούμενα τέσσερα κέρδισαν η Ουκρανία, η Αγγλία, η Σερβία και η Γαλλία. Η Νότια Αμερική κατέλαβε επίσης τέσσερις διαδοχικούς τίτλους από το 2001 έως το ’07.

 

To Top