Μαρούσι: «Θα αποφασίσουμε άμεσα αν θα ρισκάρουμε με την Basket League ή θα παραμείνουμε στην Elite League»

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη τύπου παρέθεσαν οι άνθρωποι του Αμαρουσίου, σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Γεωργουσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Χατζηπαντελής , ο Γ’Αντιπρόεδρος και Team Manager της Ανδρικής Ομάδας, Βασίλης Μόζερας , καθώς και ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών, Δημήτρης Δημητροκάλλης και ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Ορφέας Στασινός.

Σε αυτή αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις, αλλά και οι δυσκολίες που συγκεντρώνει ο Γυμναστικός να βρει τα κεφάλαια, ώστε να δημιουργηθεί ΚΑΕ, ενώ έγινε γνωστό πως αρχικά την Πέμπτη (15/6) και αν δεν υπάρξει απαρτία, το Σάββατο (17/6, 17:30) θα λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση, η κρισιμότερη, όπως ανέφερε ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος, ώστε να αποφασιστεί που θα αγωνιστεί το Μαρούσι και αν θα υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι.

Όπως είναι γνωστό, το Μαρούσι δεν έχει πλέον τον βραχνά του χρέους προς τον Τζάρεντ Χόμαν, ενώ πρέπει έως τις 20 Ιουνίου να αποφασίσει αν θα ρισκάρει τη συμμετοχή στην Basket League ή αν θα δηλώσει και πάλι στην Elite League. Αν δεν καταφέρει να φέρει εις πέρας τα κριτήρια της συμμετοχής στην Α1 υποβιβάζεται αυτόματα στην Α’ ΕΣΚΑ.

Ο Βασίλης Μόζερας, ο άνθρωπος, που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο τμήμα ανέφερε χαρακτηριστικά : «Θα είναι κρίμα, αν τον Οκτώβριο δεν δώσουμε το παρών στο τζάμπολ της Basket League», με τον πρόεδρο του συλλόγου να αναφέρει: «Χρειαζόμαστε συνοδοιπόρους, δεν βάζουμε οχυρά στον σύλλογο, για αυτό κάνουμε το κάλεσμα, καθώς πλέον δεν φτάνει ο εθελοντισμός, και όλα με αυτά με σεβασμό σε διαδικασίες και κανονισμούς.

Στη σημαντικότερη έκτακτη γενική συνέλευση της ιστορίας της δικής μας διοίκησης, η οποία μέσα σε οκτώ χρόνια κατάφερε να παραλάβει ένα χάος και να δημιουργήσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια, επαναφέροντας τον κόσμο στο γήπεδο, θα αποφασιστεί ποια θα είναι η συνέχεια του τμήματος. Χρειαζόμαστε μετοχικό κεφάλαιο αρχικά 300 χιλιάδες €, και έχουμε βρει ως τώρα 30 χιλιάδες €, μέσω των παλαιμάχων, με τις προσπάθειες  να γίνονται μέσω προσωπικών επαφών.

Για να δημιουργηθεί ΚΑΕ, καλούμε τους φίλους, επιχειρήσεις και φορείς της πόλης να συνδράμουν, καθώς είμαστε υπέρ της πολυμετοχικότητας.

Η στήριξη του Δήμου είναι δεδομένη, και ειδικά με ό,τι έχει να κάνει με το κλειστό του Αγίου Θωμά, το οποίο και θα αναβαθμίσει και τον ευχαριστούμε.

Θα αποφασίσουμε, αν θα ρισκάρουμε και αν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ, καθώς κάθε αδυναμία στη διαδικασία ένταξης πληρώνεται και σημαίνει Α’ ΕΣΚΑ. Ως τις 20/6 είναι η καταλυτική διαδικασία και θα αποφασίσουμε, αν θα πάμε ως το τέλος την υπόθεση Α1 ή αν θα μείνουμε για ακόμη ένα χρόνο στην Elite League, με σκοπό να μαζέψουμε το μετοχικό κεφάλαιο και να παρουσιαστούμε έτοιμοι το ερχόμενο καλοκαίρι».

 

To Top