Κόντρα σε …Κράβαρικ η Εθνική Ελλάδας!

Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση της γ’ προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για την Εθνική ομάδα βόλεϊ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει κόντρα στη Σλοβακία του Αντρέι Κράβαρικ και τις Φινλανδία και Ουκρανία.

Καλοί οι γνωστοί που θα βρει μπροστά της, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η Εθνική θα περίμενε καλύτερη κλήρωση για την γ’ φάση των προκριματικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προσπαθήσει κόντρα στην Σλοβακία όπου βοηθός προπονητή είναι ο δικός μας Αντρέι Κράβαρικ, στην Φινλανδία όπου παίζουν οι πρώην παίκτες της ελληνικής Α1 Κούναρι, Λεχτόνεν και Σιλτάλα και στην Ουκρανία του μεγάλου Γιούρι Φιλίποφ (μεγάλη… μάχη με τον γιο του Ντίμα) και το έργο του για την πρώτη θέση ή την καλύτερη δεύτερη των πέντε ομίλων μόνο εύκολο δεν είναι.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 3-5 Ιανουαρίου στην πόλη Πόμπραντ της Σλοβακίας (εκεί όπου είχε αγωνιστεί η Εθνική Γυναικών στην α’ φάση της προκριματικής διαδικασίας).

Συνολικά στη γ’ φάση συμμετέχουν 20 ομάδες χωρισμένες σε 5 ομίλους και την πρόκριση στα τελικά (θα διεξαχθούν στην Πολωνία το 2014) θα πάρουν οι πρώτες ομάδες των πέντε ομίλων, καθώς και η καλύτερη δεύτερη απ’ όλους τους ομίλους.

Αναλυτικά οι πέντε όμιλοι:

Όμιλος I (Οπάβα, Τσεχία): Βουλγαρία, Τσεχία, Ολλανδία, Κύπρος

Όμιλος J (Νις, Σερβία): Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σκόπια

Όμιλος K (Λούντβισμπουργκ, Γερμανία): Γερμανία, Τουρκία, Εσθονία, Κροατία

Όμιλος L (Νάντ, Γαλλία): Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Λευκορωσία

Όμιλος M (Πόπραντ, Σλοβακία): Φινλανδία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ουκρανία.

πηγή: gazzetta.gr

To Top