ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα στην Στεάουα βάζει τις βάσεις πρόκρισης στο Γιούροκαπ! (PRESSARIS-LIVE, 19:00)

Την τρίτη σερί ευρωπαϊκή του νίκη αναζητά σήμερα (19:00) ο Άρης στο Αλεξάνδρειο, υποδεχόμενος την Στεάουα Βουκουρεστίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ και θέλει μέσα από αυτό το παιχνίδι να δώσει (την πραγματική) αξία στο “διπλό” μέσα στο Καζάν επί της Ούνιξ μια βδομάδα πριν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τα είπε όλα χθες για τον σημερινό αγώνα.

Το πρώτο είναι ότι ο Άρης πρέπει να κερδίσει, γιατί διαφορετικά πάει… στράφι η νίκη μέσα στο Καζάν επί της Ούνιξ και γενικότερα μια ομάδα προχωράει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όσο έχει αλώβητη την έδρα της.

Το δεύτερο είναι ότι η Στεάουα κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Ομάδα που σουτάρει καλά έξω από το τρίποντο, που έχει (σερβική) εμπειρία στην περιφέρεια και παίζει χωρίς κανένα απολύτως άγχος είναι επικίνδυνη.

Το τρίτο είναι ότι όλα εξαρτώνται και κινούνται από τον Άρη και την απόδοση που θα έχει. Αν οι παίκτες συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Ο Άρης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ενέργειά του σήμερα στο παρκέ του Nick Galis Hall, να επιδιώξει το γρήγορο παιχνίδι και να παίξει σωστή περιφερειακή άμυνα. Αυτό προϋποθέτει έλεγχο των ριμπάουντ, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά και καλούς ριμπάουντερ.

Οι κίτρινοι με νίκη κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όσο κι αν θα υπάρχουν άλλα έξι παιχνίδια ακόμα στον όμιλο. Φτάνοντας τις τρεις νίκες και με την εικόνα που έχει η ομάδα, δύσκολα θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της, αρκεί οι παίκτες να συνεχίσουν να… βουτάνε για κάθε διεκδικίσιμη μπάλα και να βάζουν στην άκρη την όποια κούραση.

To Top