Κόπα Άφρικα: Τεράστια πρόκριση για την Ισημερινή Γουινέα – Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πήρε η Ισημερινή Γουινέα, η οποία άντεξε στην κανονική διάρκεια (0-0) και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (6-5) επί του Μάλι!

Η ομάδα Ομπιάνγκ Μπικόνγκο που έχει το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ της διοργάνωσης, μετά την πρόκριση από τη φάση των ομίλων – άφησε εκτός την πρωταθλήτρια Αλγερία – πήρε την πρόκριση και για τα προημιτελικά, πετώντας εκτός το Μάλι στη διαδικασία των πέναλτι (6-5 πεν, 0-0 κανονική διάρκεια)!

Πλέον γνωρίζουμε και τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29-30/1), με την αναμέτρηση της Αιγύπτου με το Μαρόκο να ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα η Σενεγάλη του Πάπε Αμπού Σισέ, η οποία απέκλεισε το Πράσινο Ακρωτηρί του Γκάρι Ροντρίγκεζ θα αντιμετωπίσει την Ισημερινή Γουινέα, ενώ η Μπουρκίνα Φάσο, μετά την πρόκριση επί της Γκαμπόν θα αντιμετωπίσει, την Τυνησία, η οποία άφησε εκτός τη Νιγηρία του Χένρι Ονιεκούρου.

Τέλος η διοργανώτρια χώρα, Καμερούν, του Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού και του Ντεβί Επασί του ΟΦΗ θα παίξει ενάντια την Γκάμπια, η οποία απέκλεισε τη Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Σάββατο 29/1

18:00 Γκάμπια – Καμερούν

21:00 Μπουρκίνα Φάσο – Τυνησία

Κυριακή 30/1

18:00 Αίγυπτος – Μαρόκο

21:00 Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα

Βάση της διασταύρωσης στα ημιτελικά η νικήτρια του Μπουρκίνα Φάσο -Τυνησία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα, ενώ ο νικητής του Γκάμπια – Καμερούν θα «μονομαχήσει» με τον νικητή του Αίγυπτος – Μαρόκο.

To Top