Κόπα Αμέρικα: Τα… χρειάστηκε η Βραζιλία! Πρόκριση στα πέναλτι (4-3) επί της Παραγουάης (video)

Η Βραζιλία ήταν σαφέστατα ανώτερη από την Παραγουάη όμως για να πάρει την πρόκριση χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι όπου επικράτησε 4-3, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 0-0.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ήταν ανώτερη σε όλο των αγώνα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως η Βραζιλία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από αυτές στον πρώτο προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Παραγουάη. Η Σελεσάο είχε πολλές καλές στιγμές στο ματς, όμως της έλειπε η ουσία από το παιχνίδι της. Είναι χαρακτηριστικό ότι  ολοκλήρωσε το ματς με 26 τελικές από τις οποίες μόλις οι 8 ήταν προς την εστία, ενώ η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά πάνω από το 70% υπέρ των γηπεδούχων. Από την άλλη η Παραγουάη περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο και με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Άλισον.

Η φάση ωστόσο που έμελλε να αλλάξει τον ρου του αγώνα ήρθε στο 56′, όταν ο Φιρμίνιο έμπαινε κατά μέτωπο στην περιοχή των Παραγουανών, αλλά ο Μπαλμπουενά τον “γκρέμισε” και σε πρώτο χρόνο ο διαιτητής Τομπάρ έδειξε πέναλτι. Μετά από χρήση VAR ωστόσο ο Χιλιανός άλλαξε ορθώς την απόφασή του, καθώς η παράβαση έγινε εκτός περιοχής, πλην όμως έδειξε την κόκκινη κάρτα στον 27χρονο στόπερ της Γουέστ Χαμ. Από εκείνο το σημείο ωστόσο το γήπεδο έγειρε ολοκληρωτικά και το παιχνίδι μετατράπηκε σε έναν αποκλειστικό μονόλογο της Βραζιλίας.

Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν… κατασκηνώσει στην περιοχή της Παραγουάης, χάνοντας μάλιστα ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ο Έβερτον έκανε… πάρτι από αριστερά κι έδειχνε ασταμάτητος, αλλά μαζί με τους Ζέσους, Φιρμίνιο, Κουτίνιο και Γουίλιαν έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι στο 90ο λεπτό. Κάπως έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές του στα πέναλτι, με τη Βραζιλία στον ημιτελικό να αντιμετωπίζει τον νικητή του ζευγαριού Βενεζουέλα – Αργεντινή.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Απέκρουση Άλισον στο πέναλτι του Γκόμες

1-0 Εύστοχο χτύπημα από τον Γουίλιαν

1-1 Εύστοχο χτύπημα από τον Αλμιρόν

2-1 Εύστοχο χτύπημα από τον Μαρκίνιος

2-2 Εύστοχο χτύπημα από τον Βαλντές

3-2 Εύστοχο χτύπημα από τον Κουτίνιο

3-3 Εύστοχο χτύπημα από τον Ρόχας

3-3 Άστοχο χτύπημα από τον Φιρμίνιο

3-3 Άστοχο χτύπημα από τον Γκονζάλες

4-3 Εύστοχο χτύπημα από τον Ζεζούς

To Top