ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κόροιβος: Δύναμη πυρός οι τρεις Αμερικανοί περιφερειακοί του

Το παιχνίδι του Κόροιβου περιστρέφεται γύρω από τους τρεις Αμερικανούς περιφερειακούς που επέλεξε ο Ντίνος Καλαμπάκος, αυτή αποτελούν τη δύναμη πυρός της ομάδας.

Ο Τζαχί Κάρσον μπορεί να είναι μόλις 1,78μ. (25 ετών), αλλά έχει εξαιρετική ικανότητα να βάζει τη μπάλα στο καλάθι. Αποφοίτησε από το Αριζόνα Στέιτ το 2014, έχει θητεύσει σε Αδριατική λίγκα και Τουρκία, ενώ πέρσι ήταν στον Καναδά όπου και σκόραρε 21 πόντους κατά μέσο όρο.

Στην θέση “2” υπάρχει ο Μάρκους Πόσλεϊ (23, 1,85μ.), ικανός σκόρερ κι αυτός, ο οποίος πέρσι ήταν συμπαίκτης με τον Οκάρο Γουάιτ και τον Κιθ Μπένσον στους Σκάιφορς στη G-League και πρώτη φορά θα παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη.

Ο Κουέντον ΝτεΚόσεϊ (23, 1,96μ.) ήταν συμπαίκτης με τον Γουίλ Κάμινγκς στο Τεμπλ για τρία χρόνια και στη τελευταία χρονιά του πρώην παίκτη του Άρη (2014-15) οι δυο τους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας στο NCAA. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει έφεση στο σκοράρισμα, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Α2 Ιταλίας.

Αυτοί οι τρεις είναι που θα πρέπει πρωτίστως να περιορίσει ο Άρης αμυντικά, ωστόσο υπάρχουν και τρεις ψηλοί Αμερικανοί που χρειάζονται προσοχή. Οι… ημίψηλοι Σακίλ Χάινς και Άαρον Ράουντρι και ο Τζόρνταν Ντίκερσον των 217 εκατοστών, γνωστός από την θητεία του πέρσι στον Προμηθέα.

Ο Καλαμπάκος έχει στην διάθεσή του και δύο παιδιά από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Νέων, τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς και τον (δανεικό από την ΑΕΚ) Διονύση Σκουλίδα.

To Top