Κύπελλο: Ποιοι πήραν τα εισιτήρια

Στο… χορό του κυπέλλου μπαίνουν οι 12 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, που μετά τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του θεσμού, έμαθαν τους αντιπάλους τους. Όπως είναι γνωστό, ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πανθρακικό στις 21 Δεκεμβρίου. 

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα και η Δόξα Δράμας πρέπει να περιμένουν.

Τα παιχνίδια είχαν ενδιαφέρον και κάποια από αυτά ήταν συγκλονιστικά. Αναλυτικά:

Στα πέναλτι η Παναχαϊκή βρήκε τον ΟΦΗ

Μεγάλο παιχνίδι διεξήχθη ανάμεσα στην Δόξα Κρανούλας και την Παναχαϊκή, εκεί όπου οι ανατροπές δεν είχαν τελειωμό, με το ματς να οδηγείται στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να λήγει στο 2-2. Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα της Πάτρας εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη και πήρε την πρόκριση (4-3). Επόμενος αντίπαλος της ομάδας της Πάτρας θα είναι ο ΟΦΗ.

Μια… Καλονή για τον Πανιώνιο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ματς της Γλυφάδας, ανάμεσα στον Κεραυνό Γλυφάδας και την Καλλονή, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι. Ο Καραχάλιος άνοιξε το σκορ με σουτ στο 49′, ενώ στο 75′ ο Κριπιντίρης έκανε το 1-1. Το ματς πήγε στην παράταση, την ώρα μάλιστα που οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα από το 56′ και την αποβολή του Παπαδήμα και με εννέα παίκτες στο 90+, με την αποβολή του Τσιάτσιου.

Στο 109′ ήρθε ο Λεοζίνιο με σουτ να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά και πάλι τίποτα δεν είχε κριθεί. Στο 115′ ο Τσαμπουρλίδης κατάφερε να… μην βρει το δοκάρι (όπως είχε κάνει στο 33′ και το 107′), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και έγινε το 2-2. Το ματς κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου χρειάστηκε να εκτελέσουν οι δύο ομάδες από… 7 πέναλτι και να πάρει τελικά την πρόκριση η Καλλονή με 5-4 και να βρει απέναντί του στην επόμενη φάση τον Πανιώνιο.

Στην πατρίδα του Γεωργέα η ΑΕΚ!

Την Καλαμάτα θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ, καθώς η «Μαύρη Θύελλα» απέκλεισε τον Φωκικό του Μιχάλη Κασάπη, έστω κι αν χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να το πετύχει (3-0).

Είδε Εθνικό Αστέρα ο Μπολόνι

Στην Θεσσαλονίκη, ο Εθνικός Αστέρας έφυγε νικητής από την αναμέτρηση κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας (2-0 με τέρματα των Χωριανόπουλου στο 50′ και Χαϊκάλη στις καθυστερήσεις), υπό το βλέμμα του Λάζλο Μπόλονι. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα, καθώς η ομάδα της Καισαριανής θα βρεθεί κόντρα στον «Δικέφαλο».

Ντέρμπι απ’ τα παλιά: ΑΕΛ – Παναιτωλικός

Η Λάρισα πήρε τη νίκη από τον Ρούβα με 1-0, χάρη στο γκολ του Πλιάγκα στο 29′. Επόμενος αντίπαλος για την Λάρισα ο Παναιτωλικός σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι.

Αγροτικός Αστέρας vs Παναθηναϊκός

Κατά τα άλλα, ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 1-0 του Βατανιακού, με τέρμα που σημείωσε ο Στεφανίδης με σουτ στο 73′ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου φυσικά θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Θρασύβουλος με τον Λεβαδειακό

Η Νίκη Βόλου γνώρισε την ήττα εντός έδρας από τον Θρασύβουλο (1-0), με την ομάδα της Φυλής να αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στην επόμενη φάση.

Οι Πόντιοι με την Ξάνθη

Η ΑΕ Ποντίων επίσης θα δώσει το παρών στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, αφού κατάφερε να αποκλείσει τον Βύζαντα Μεγάρων, επικρατώντας με 1-0 (21′ Μουρατίδης).

Στην 3η φάση…

Ο Πιερικός πέρασε από την Ζάκυνθο με 1-0 (κεφαλιά του Κοντέων στο 64′), ενώ και η Βέροια πήρε το εισιτήριο καθώς επικράτησε με 2-0 του Τυρνάβου με τα γκολ των Τάντιτς (51′) και Καλτσά (65′). Με τέρμα του Ιορδανίδη στο 84′, ο Αετός Σκύδρας πήρε την πρόκριση εις βάρους του Ηρακλή Ψαχνών (1-0).

Τέλος, σε ακόμη έναν αγώνα θρίλερ, η Καλλιθέα κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη στα πέναλτι από τον Αστέρα Μαγούλας (4-2) και θα αγωνιστεί στην 3η φάση με την Βέροια. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας στη φάση των “μεγάλων».

Θυμίζουμε ότι για την 3η φάση θα παίξουν Αετός Σκύδρας – Πιερικός και η Καλλιθέα με τη Βέροια. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αετός Σκύδρας – Πιερικός και η Δόξα Δράμας το νικητή του ζευγαριού Καλλιθέα – Βέροια. (7/12).

Την Πέμπτη άλλοι δύο…

Την πέμπτη θα μάθουν τους αντιπάλους τους ο ΠΑΣ και η Κέρκυρα, που θα προκύψουν από τα ματς ΠΑΟ Ρουφ – Διαγόρας και Οδυσσέας Αναγεννήσεως – Πλατανιάς αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης φάσης

Τρίτη 22/11
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Πανσερραϊκός 1-1 (4-5 πεν.)
Προοδευτική – Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς – Αναγέννηση Επανομής 1-2

Τετάρτη 23/11
Καλαμάτα – Φωκικός 0-0 (3-0 στα πέναλτι)
Κεραυνός Γλυφάδας – Καλλονή 2-2 (4-5 στα πέναλτι)
Δόξα Κρανούλας – Παναχαϊκή 2-2 (3-4 στα πέναλτι)
Βατανιακός – Αγροτικός Αστέρας 0-1
Ζάκυνθος – Πιερικός 0-1
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας – Εθνικός Αστέρας 0-2
Τύρναβος – Βέροια 0-2
Αετός Σκύδρας – Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Νίκη Βόλου – Θρασύβουλος 0-1
Ρούβας – Λάρισα 0-1
Απόλλων Σμύρνης – Πανθρακικός 0-2
Πόντιοι Κατερίνης – Βύζας Μεγάρων 1-0 
Αστέρας Μαγούλας – Καλλιθέα 2-2 (2-4)

Πέμπτη 24/11
14:00 ΠΑΟ Ρουφ – Διαγόρας
14:00 Οδυσσέας Αναγεννήσεως – Πλατανιάς

3η Φάση – 7/12/2011

Αετός Σκύδρας – Πιερικός
Καλλιθέα – Βέροια

4η Φάση – 21/12/2011

Αναγέννηση Επανομής-Ατρόμητος Αθηνών
Πανθρακικός-Άρης
Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Παναχαϊκή-ΟΦΗ
Καλαμάτα-ΑΕΚ
Καλλονή-Πανιώνιος
Εθνικός Αστέρας -ΠΑΟΚ
Θρασύβουλος -Λεβαδειακός
Νικητής του Οδυσσέας Αναγεννήσεως – Πλατανιάς με Κέρκυρα
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης
Πόντιοι Κατερίνης – Ξάνθη
Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης
Λάρισα-Παναιτωλικός
Νικητής του ΠΑΟ Ρουφ-Διαγόρας με ΠΑΣ Γιάννινα
Νικητής του Αετός Σκύδρας-Πιερικός με Ολυμπιακό
Νικητής του Καλλιθέα – Βέροια με Δόξα Δράμας

To Top