Κύπριοι: “Στασιμότητα, εκκρεμότητες και στο βάθος… ο Θεός του πολέμου”

Σε όχι και τόσο καλή κατάσταση διοικητικά και αγωνιστική η ΑΕΛ Λεμεσού, αντίπαλος του Άρη στην Ευρώπη, με κυπριακό ρεπορτάζ να αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!”

“Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη η κλήρωση για την ΑΕΛ, αν για παράδειγμα έπεφτε πάνω στη Γουλβς. Όχι πως ο Άρης Θεσσαλονίκης θα είναι εύκολος αντίπαλος, όπως και να το κάνουμε όμως είναι καλύτερα απέναντί του παρά κόντρα στην αγγλική ομάδα. Οι κυπελλούχοι Κύπρου θα έχουν λοιπόν αντίπαλο στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο… καυτό «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 25 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο «ΑΕΚ Αρένα», την 1η Αυγούστου.

Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια και τύχη για να μπορέσει η ΑΕΛ να προσπεράσει το θεσσαλονικιό εμπόδιο. Σε περίοδο που για την ομάδα της Λεμεσού υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με το ρόστερ, στον Άρη η φρέσκια είδηση είναι η απόκτηση του Νιγηριανού, πρώην φορ του Ολυμπιακού Πειραιώς, Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος υπέγραψε χθες συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 500.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΛ η κατάσταση στα διοικητικά παραμένει στάσιμη. Ο σύλλογος της Λεμεσού έκανε τεράστια βήματα σε θέματα υποδομής και οργάνωσης, αλλά χρειάζεται θαρραλέα και έμπρακτη βοήθεια. O Ντούσαν Κέρκεζ κάνει σχέδια, όμως όλα εξαρτώνται από το οικονομικό. Περιμένει από τον Ανδρέα Σοφοκλέους να του ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει, αν και εφόσον βρεθούν οικονομικοί πόροι.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν προχωρήσει σε μία μόνο προσθήκη, αυτή του Ιβάν Κάρλος, χρειάζονται όμως άλλες τρεις ή τέσσερις: Κεντρικό αμυντικό που θα καλύψει το κενό του Λαφράνς, επιτελικό μέσο και ακραίο επιθετικό.  Οι απαιτήσεις θα είναι περισσότερες, όχι γιατί στην ΑΕΛ θα έχουν μπροστά τους τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά γιατί προβλέπεται πως θα είναι πιο σκληρό και ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα.

Με τη δουλειά που έχει γίνει την προηγούμενη περίοδο, δεν χρειάζονται πολλές κινήσεις. Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν σωστές επιλογές και πλην κάποιων περιπτώσεων, οι περισσότεροι είχαν συμμετοχή στην εξασφάλιση θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτές οι λίγες κινήσεις που χρειάζονται να γίνουν αυτή την περίοδο είναι απαραίτητες, αλλά αργούν και η αγωνία παρατείνεται, την ίδια ώρα που λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Είναι και το θέμα με τον Βοζίνια, ο οποίος ακόμη δεν έχει υπογράψει, ενώ θα περιμένουν και την εξέλιξη με τους δύο που θέλει από τον ΑΠΟΕΛ ο Ντούσαν Κέρκεζ, τον Ανδρέα Μακρή και τον Μηνά Αντωνίου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ποντάρει και στην επιστροφή του Μάνουελ Τόρες. Ο Ισπανός έκανε τη διαφορά μέχρι τον τραυματισμό του και αν δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, είναι ικανός να δώσει πολλές βοήθειες στη νέα σεζόν”.

πηγή: philenews.com

To Top