“Λάθη που δεν τα πιάνει ο ανθρώπινος νους” και δημόσιες διαφωνίες για το άρθρο 99!

Συνέντευξη Τύπου για όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν χθες στη πρώτη της συνεδρίαση έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη. Η κατάσταση στην ΠΑΕ χαρακτηρίστηκε “εκτάκτου ανάγκης”, διαπιστώθηκαν λάθη “που δεν τα πιάνει ο ανθρώπινος νους” και προέκυψαν δημόσιες διαφωνίες για το άρθρο 99.

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Γρόλλιος πήρε τον λόγο και είπε ότι “είμαστε ένα καινούριο συμβούλιο που έκανε ένα συμβούλιο χθες, προχθές ενημερωθηκαμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι είναι τέτοια η κατάσταση. Διαπιστώσαμε ότι είναι τραγική η η οικονομική κατάσταση. Πρέπει ο Άρης να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και για να το κάνει πρέπει να βρει ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το ποσό αυτό έτσι όπως είναι η κατάσταση, πρέπει να εισρεύσει και να αποδοθεί αυτούσιο απευθείας για την εξασφάλιση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Δεσμευόμαστε πως ότι χρήματα εισρεύσουν θα τα κρατήσουμε για να τα δώσουμε στους φορείς γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ γιατί χρειάζονται οι ενημερότητες. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, πρέπει να αγοράσει διαρκείας και από την άλλη επεξεργαζόμαστε διάφορους τρόπους που Αρειανοί που θέλουν και πρέπει με την συνδρομή κάποιου ποσού που εναπόκειται σε αυτούς με διάφορους τρόπους να μπορέσουν να δώσουν αυτά τα χρήματα”.

“Οικονομικός έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες”

Πρόσθεσε πως “αν συγκεντρωθεί αυτό το ποσό θα μπορέσουμε να έχουμε ομάδα που θα έχει ποδοσφαιριστές και προπονητή και έστω για έναν μήνα δεν θα έχει τον βραχνά του δημοσίου. Ως διοίκηση της ΚΜΑ δεσμευθήκαμε στο χθεσινό συμβούλιο να προχωρήσουμε σε έναν έλεγχο όπως ήθελε και η γενική συνέλευση και γι’ αυτό μας ψήφισαν, ο οποίος έλεγχος θα περιλάβει ότι έγιναν στις διοικήσεις της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι και σήμερα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Δεσμευθήκαμε και θα το κάνουμε άμεσα. Θα ζητήσουμε προσφορές από γραφεία ορκωτών λογιστών, εξιδεικευμένων σε τέτοιους ελέγχους. Δεν κάνουμε πίσω σε αυτό. Από τη Δευτέρα κιόλας θα ξεκινήσουμε…”.

“Διοίκηση πρωτοδικείου για να τρέξει θέματα”

Αναφέρθηκε και στην διοίκηση πρωτοδικείου τονίζοντας πως “συμβαίνουν διάφορα στην ΠΑΕ… Γίνονται προσφυγές, έρχονται κάθε μέρα καινούρια έγγραφα, διαταγές πληρωμής, κατασχετήρια, είναι τραγική κατάσταση. Όσον αφορά τη διοίκηση πρωτοδικείου, θα αποφασιστεί στο επόμενο συμβούλιου το θέμα των ποιων ατόμων θα προτείνουμε εμείς, ώστε να έχει μια διοίκηση η ΠΑΕ. Τα τέσσερα άτομα που αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση ήδη εργάζονται, ο Ζαμπέτας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και οι άλλοι τρεις. Ο ΑΣ θα προτείνει έναν ακόμα και εμείς έναν ή δύο. Θα είναι μια διοίκηση η οποία θα τρέξει διάφορα θέματα. Δεν λέμε ότι παίρνοντας ενημερότητα λύθηκαν τα προβλήματα της ομάδας, υπάρχουν κι άλλα χρέη, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, προκειμένου η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και από εκεί και πέρα θα επεξεργαστούμε κι άλλους νομικούς, τεχνικούς τρόπους για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε”.

“Καταστροφική η τελευταία χρονιά”

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών αναφέρθηκε στην τελευταία χρονιά λέγοντας πως “έχουν γίνει εκχωρήσεις μικρών ποσών από τα τηλεοπτικά. Θα είναι όλα τα έσοδα μειωμένα, όχι μόνο της ΠΑΕ, αλλά κι άλλων ομάδων. Στην τελευταία χρονιά δεν θέλω να πω χοντρές κουβέντες, αλλά έγιναν τεράστια λάθη, δεν τα πιάνει ο ανθρώπινος νους! Το έλλειμα είναι τεράστιο, μεγαλύτερο από αυτό που ανακοινώθηκε. Ήταν καταστροφική η τελευταία χρονιά” και πρόσθεσε: “Ο κόσμος να ξέρει ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Να συνδράμει και να ξέρει που θα πάνε τα χρήματα. Εμείς θα τα αποδώσουμε για να έχουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Δεν θα φύγουν από εδώ κι από εκεί τα χρήματα. Εμείς θα τα δώσουμε…”.

Ρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και απάντησε πως “μια σκέψη που έχω είναι ότι δεν έχει καταλάβει ποια ακριβώσ είναι η κατάσταση. Όταν κατανοήσει ότι τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, θα στηρίξει. Αν το καταλάβει, θα βοηθήσει για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα με άλλους τρόπους, που δεν θέλω να αναφερθώ, πρέπει να δρομολογηθούν κάποια πράγματα, για να δούμε που θα φτάσουμε. Δεν το περιμέναμε αυτό που είδαμε…”.

Δεσύπρης: “Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”

Ο Τάσος Δεσύπρης πήρε τον λόγο και τόνισε πως “ο Άρης είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας είναι ένα από τα εκατοντάδες βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με ένα εκατομμύριο. Το πρόβλημα θα παραμένει. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πέρασε από τον Άρη μια λαίλαπα. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια πραγματικότητα. Εδώ υπάρχουν επτά άνθρωποι που ουδέποτε υποστήριξαν ότι είναι μάγοι ή λεφτάδες… Έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση του κόσμου και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε το χέρι στο παντελόνι. Αν υπάρχει κάποιος που έχει τη δυνατότητα να βάλει, παραχωρώ τη θέση μου ευχαρίστως. Η απόδοση ευθυνών θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να ελεγθούν τα πάντα και να αποδοθούν οι υπεύθυνοι στην κρίση του λαού και της δικαιοσύνης”.

“Έχουμε ταχθεί κατά της αγοράς άλλου ΑΦΜ”

Έγινε ερώτηση για την αγορά ΑΦΜ και αν υπάρχει αυτό το σενάριο “ζωντανό” και απάντησε ο κ. Γρόλλιος πως “δεν υπάρχει σε μας αυτό. Και οι επτά έχουμε ταχθεί κατά της αγοράς νέου ΑΦΜ. Κάποιοι άλλοι ίσως το επεξεργάζονται” και αναφέρθηκε στους τρόπους που επεξεργάζονται για να βοηθήσουν την ΠΑΕ: “Ότι μας δίνει η ελληνική νομοθεσία, αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε, να εκμεταλλευτούμε”.

Ζουμπουρίδης: “Να σηκωθούν οι Αρειανοί από τους καναπέδες”

Ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης υπογράμμισε πως “θέλω να επισημάνω την τραγικότητα της κατάστασης. Πρέπει όλοι οι αρειανοί να σηκωθούν από τους καναπέδες και να βοηθήσουν την ομάδα με ένα διαρκείας. Με έναν μεγάλο αριθμό διαρκείας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Την οικονομική ενίσχυση την επεξεργαζόμαστε με κάποιους άλλους τρόπους. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν θέλουμε να υπάρχουμε, πρέπει όλοι να βοηθήσουν”.

Ρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρίδης για την συνάντηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη χθες και απάντησε πως “μας είπε ότι θα κοιτάξει συγκεκριμένα θέματα, ότι μας βοηθήσει…” και εκεί παρενέβη ο κ. Γρόλλιος τονίζοντας πως “είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών”.

Σκόρδας: “Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, πρέπει να βρεθεί 1 εκατ. ευρώ”

Ο Λάμπρος Σκόρδας ήρθε καθυστερήμενα, αλλά πήρε τον λόγο και τόνισε: “Υπάρχουν διαφωνίες γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτός που έχει πλάνο, αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ανεξάρτητα από αυτό, όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε, ο Άρης δεν θα υπάρχει στο επόμενο πρωτάθλημα, αν δεν βρει μέχρι αύριο ένα εκατομμύριο ευρώ”.

Ναούμ: “Γιατί διαφωνήσαμε με τον Λάμπρο Σκόρδα”

Ο Άρης Ναούμ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπήρξε διαφωνία και σε ποιο επίπεδο υπάρχει αυτή. “Ήρθε ο κ. Σκόρδας και ομολόγησε το πλάνο του για το άρθρο 99 το οποίο επεξεργάζεται εδώ και έξι μήνες. Εμείς μάθαμε τώρα, κάναμε επαφές, μιλήσαμε με δικηγόρους, δεν αποκλείσαμε κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όταν ο κ. Σκόρδας έρχεται και λέει ότι “εγώ το 99 θα το τρέξω μόνο αν είμαι πρόεδρος στην ΠΑΕ”, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Αυτές είναι οι διαφωνίες, για να ξέρει ο κόσμος. Ούτε έχω πειστεί προσωπικά για το άρθρο 99. Όταν έρχεται στο πρώτο συμβούλιο και πει “εγώ θα τρέξω αυτό μόνο αν είμαι πρόεδρος, με ότι αυτό συνεπάγεται” έτσι δεν θα περάσει το άρθρο 99 τουλάχιστον από μένα. Δεν λέμε ότι δεν θα γίνει, ότι δεν θα το επεξεργαστούμε”.

Πρόσθεσε πως “για μένα το θέμα είναι ότι δεν μπορεί μια ομάδα που έχει χιλιάδες κόσμο, να μη μπορεί να βρει 7-8 χιλιάδες διαρκείας. Ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε σε μας, αυτό καταλαβαίνω. Πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Πρέπει να σκεφτούμε πρώτα από όλα αυτό που συμφέρει τον Άρη και θα συσπειρώσει την ομάδα. Πρέπει να λειτουργήσουμε συσπειρωτικά. Δεν μπορεί να λειτουργήσουμε συσπειρωτικά με ανθρώπους που έχουν ανακατατευτεί διοικητικά με τον Άρη. Το ότι υπάρχουν διαφωνίες είναι καλό, χαίρομαι που υπάρχουν διαφωνίες”.

Ματθαίου υπέρ Σκόρδα για το άρθρο 99

Ο Νικήτας Ματθαίου τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Λάμπρου Σκόρδα και του πλάνου του για το άρθρο 99: “Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι άνθρωποι που έχουν την ευχέρεια να εμπλακούν για να σωθεί η ομάδα, θα πρέπει αυτόν που έχει προετοιμάσει, να τον στηρίξουμε. Το μονοπάτι είναι δύσκολο, οι συγκυρίες είναι δύσκολες. Από τη στιγμή που υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει τόσο πολύ, απορώ αυτές οι διαφωνίες, γιατί σταματούν τις εξελίξεις που θα πρέπε να είχαμε κάνει από χθες; Δεν έχουμε άλλη λύση, ο χρόνος περνάει. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα σαν τον Άρη. Υπάρχει μια αντίδραση, μια διαφωνία που ίσως βγει σε καλό. Αλλά δεν βοηθάμε αυτή την εξέλιξη. Μένω έκπληκτος

Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι με το εκατομμύριο που θα βρούμε σήμερα, θα υπάρχει αύριο στην ομάδα. Θα την βρούμε την λύση μεταξύ μας και θα προχωρήσουμε προς θετική κατεύθυνση”.

 

 

 

 

To Top