ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάππας: «Μακάρι να το σηκώσει ο Άρης, το έχει ανάγκη η πόλη»

O βετεράνος καλαθοσφαιριστής και πρώην αρχηγός του Άρη, Γιάννης Λάππας μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (18/02) ανάμεσα στους «κίτρινους» και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το αν μπορεί ο Άρης να κατακτήσει το τρόπαιο: «Γιατί όχι; Ένα παιχνίδι είναι, τα παιδιά είναι αποφασισμένα, είναι μεγάλη πρόκληση γι’ αυτούς και είναι σίγουρο πως το θέλουν πολύ. Μακάρι να μπορέσουν να το καταφέρουν».

Για τα συναισθήματα ενός παίκτη πριν τον τελικό: «Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες που θα γίνει αυτό το ματς. Είναι στην έδρα του Άρη, αν και θα υπάρχουν οπαδοί και από τις δύο ομάδες. Υπάρχει συγκέντρωση, αγωνία, άγχος, όμως μόλις ξεκινήσει το ματς αυτά τελειώνουν και συγκεντρώνεσαι στο πώς θα κερδίσεις το ματς».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί: «Θεωρητικά και στα χαρτιά είναι. Έχει πιο μεγάλο ρόστερ, πιο ποιοτικούς παίκτες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα. Ένας τελικός είναι ένα ματς. Δεν υπάρχει φαβορί σε ένα τέτοιο παιχνίδι και ειδικά υπό τις συνθήκες που θα διεξαχθεί».

Για το πώς πρέπει να αγωνιστεί ο Άρης: «Το τεχνικό επιτελείο ανέλυσε τον αντίπαλο, ανέδειξε τα υπέρ και τα κατά, έχει καταστρώσει το πλάνο του. Ο Παναθηναϊκός έχει ικανούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, οπότε δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο. Πρέπει να μπει αποφασιστικά ο Άρης και από το πρώτο λεπτό να δείξει στον Παναθηναϊκό ότι θα έχουν μεγάλη δυσκολία για να κερδίσουν».

Για το τι σημαίνει ενδεχόμενη επιτυχία: «Μακάρι να ζήσουμε και αύριο τις ίδιες πανηγυρικές στιγμές του παρελθόντος. Το χρειαζόμαστε για το μπάσκετ και την πόλη της Θεσσαλονίκης, που αθλητικά δεν έχει πολλές επιτυχίες. Ασχέτως συλλογικών προτιμήσεων όλοι οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εύχονται την επιτυχία του Άρη».

To Top