Λάρισα – Άρης 1-2 (LIVE)

Νικηφόρα πέρασε ο Άρης από τη Λάρισα, κερδίζοντας με 1-2 στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο “AEL FC Arena”, χάρη σε γκολ του Παπαζαχαρία με εκπληκτικό σουτ (41′) και του Σολτάνι με κοντινή προβολή (59′). Ενδιάμεσα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Πλιάγκας (49′).

To PRESSARIS.gr βρίσκεται στη θεσσαλική πόλη και σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τον φιλικό αγώνα του Άρη με την Λάρισα…
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας από τo “AEL FC Arena”. Βρισκόμαστε περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης του Άρη κόντρα στη Λάρισα. Ο καιρός είναι αίθριος και αυτήν τη στιγμή ο υδράργυρος δείχνει 27 βαθμούς Κελσίου. Συνεπώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε εν αναμονή της εισόδου των ομάδων για την προθέρμανση τους. Πάμε να δούμε τις συνθέσεις και τις αποστολές των ομάδων:

 
Λάρισα (Κόουλμαν): Μιχαηλίδης, Καλί, Ααράμπ, Βενετίδης, Παπαγεωργίου, Ιγκλέσιας, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Καραχάλιος, Πλιάγκας, Ζεκίνια
 
Στον πάγκο είναι οι Σωτηρίου, Τσιμπάμπα, Βούζας, Καρανίκας, Φαλάγγας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Φωτιάς
 
Άρης (Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα, Καστίγιο, Ντίκο, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Πρίττας
 
Στον πάγκο είναι οι Διούδης, Αγτζίδης, Παπαστεριανός, Κατίδης, Κασναφέρης, Γιαννιώτας, Αγγελούδης, Βράνιες, Γιαννίτσης
 
Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Θανάσης Τζήλος , με βοηθούς τους κυρίους Ηλία Νατσιούλα και Χρήστο Παπαδημητρίου. Ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Άγης Μπουμαρσόπουλος, άπαντες από τον Σύνδεσμο Λάρισας.

Ήδη οι Μάρκος Βελλίδης και Σωκράτης Διούδης έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και προθερμαίνονται.

Ελάχιστα λεπτά μετά πατάνε το χορτάρι του γηπέδου και οι Χρυσόστομος Μιχαηλίδης και Δημήτρης Σωτηρίου της ΑΕΛ.

Πρώτη η ομάδα της Λάρισας θα κάνει την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο αποκλεισμός του Ντάνιελ Τσέζαρεκ από την αποστολή λόγω προβλήματος στη φτέρνα. Ο Κροάτης στράικερ αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Νίκο Αγγελούδη. Εκτός έμειναν ακόμη και οι Ρικάρντο Φατί και Βικτοράς Γιάκομπ λόγω ίωσης.

Έκπληξη αποτελεί για την ομάδα της ΑΕΛ ο αποκλεισμός από την αποστολή του Λουίς Μπόα Μόρτε, με τον Κρις Κόουλμαν να τον αφληνει εκτός ώστε να ξεκουράσει τον Πορτογάλο. Επίσης εκτός έμειναν οι Ρομέου, Σαϊτιώτης, Αραμπατζής, Κολοβέτσιος, Σατραβάνης και Σεσίνια. 

Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και από τους ποδοσφαιριστές του Άρη. Μετά τους “κίτρινους” στο γήπεδο εμφανίζεται και το διαιτητικό τρίο. 

Περίπου εξακόσιοι φίλαθλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις κερκίδες της “ΑΕΛ FC ARENA”. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στη συνέχεια. 

Η προσέλευση του κόσμου μεγαλώνει. Ανάμεσα στους θεατές και οι “κομμένοι” από τη δεκαοκτάδα του Κόουλμαν. 
Ακολουθούν και αυτοί του Άρη! Σε λιγότερο από ένα τέταρτο θα έχουμε σέντρα λοιπόν… Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό

Περίπου 1500 οι φίλαθλοι που βρίσκονται στο γήπεδο αυτή τη στιγμή. Σε πολύ λίγο οι ομάδες θα κάνουν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο για τη σέντρα του παιχνιδιού.
Μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο και οι παίκτες κάνουν την καθιερωμένη χειραψία. Πάμε για σέντρα..

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Τη σέντρα πήρε η ΑΕΛ.

 
1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε…
 

Αρχηγός του Άρη ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, ενώ για τη Λάρισα ο Στέλιος Βενετίδης. 

2′ Περίπου 2000 οι φίλαθλοι στης κερκίδες του γηπέδου. 

4′
Πρώτη καλή στιγμή για τη Λάρισα. Σουτ σε πρώτο χρόνο από τον Χατζή, εξουδετέρωσε ο Βελλίδης που με τη βοήθεια του Μίσελ μπλόκαρε την μπάλα. 

7′Τράβηγμα στον Καστίγιο από τον Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή, παίζεται είπε ο Τζήλος. Προηγήθηκε ωραία ατομικά ενέργεια του Μεξικανού.

 
9′ Σουτ του Ζεκίνια από μακριά. Η μπάλα ψηλά άουτ. 
10′ Σχόλιο: Με ένα σύστημα 4-1-4-1 έχει κατεβάσει τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης. Τετράδα στην άμυνα οι Μίσελ, Λαζαρίδης, Ντίκο, Παπαζαχαρίας από τα δεξιά προς τα αριστερά. “Σκούπα” από μπροστά τους ο Πρίττας (όπως και με την Καλαμαριά). Στις “πτέρυγες” Νέτο δεξιά, Καστίγιο αριστερά με τους Καπετάνο και Τόχα σε οργανωτικό ρόλο και τον Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης.

12′ Εξαιρετική πάσα του Πλιάγκα στον Νεμπεγλέρα, όμως ο τελευταίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. 

15′ Πρώτη μεγάλη φάση για τον Άρη. Ο Νέτο εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Βενετίδη και Μιχαηλίδη και μπαίνοντας… σφήνα ανάμεσά τους προσπάθησε να κρεμάσει τον γκολκίπερ της ΑΕΛ. Η μπάλα λίγο άουτ.

16′ Πολύ καλός ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του ματς. Πάνω – κάτω η μπάλα. Η αλήθεια είναι πως η Λάρισα αφήνει καλές εντυπώσεις. Όσον αφορά τον Άρη, είναι εμφανώς βελτιωμένος και με καλά “πατήματα” στο γήπεδο, κόντρα σε ένα πολύ καλό σύνολο. 

 

20′ Σε 4-4-2 γύρισε o Άρης. Στα άκρα Καπετάνος και Νέτο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Δίδυμο μπροστά Καστίγιο και Σολτάνι.

23′ Εξαιρετική ευκαιρία για τον Άρη. Πολύ γρήγορα βγήκαν οι “κίτρινοι” στην κόντρα. Σέντρα του Νέτο από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, σουτ στην κίνηση από τον Καπετάνο, στην εξωτερική των δικτύων η μπάλα.

25′ Σχόλιο: Πολύ δραστήριος ο Νέτο για τον Άρη. Παίρνει πάνω του τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Πολύ ορεξάτος ο Βραζιλιάνος, δείχνει να ανεβαίνει…

30′ Κόρνερ του Καστίγιο (το πρώτο για τον Άρη) από τα δεξιά. Αδύναμη η κεφαλιά του Ντίκο άουτ.

32′ Το τελευταίο πεντάλεπτο έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός του παιχνιδιού.

34′   Κίτρινη κάρτα στον Μίσελ.

35′ Έχει οπισθοχωρήσει η Λάρισα τα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο Άρης να έχει πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κυκλοφορούν την μπάλα οι “κίτρινοι” με ευκολία, αλλά τα δύσκολα έρχονται έξω από την περιοχή των “βυσσινοί”. Σε… ρηχά νερά Καστίγιο και Σολτάνι με ελάχιστες καλές ενέργειες για την ώρα στο ενεργητικό τους.

37′Μακρινό σουτ του Χατζή. Αιφνιδιάζεται ο Βελλίδης, ο οποίος χάνει την μπάλα και απομακρύνει όπως – όπως ο Λαζαρίδης.

 
39′ Ο Σάκης Τσιώλης σήκωσε όλους τους αναπληρωματικούς του για ζέσταμα. Οι αλλαγές στο ημίχρονο θεωρούνται δεδομένες…

40′ Τσίμπημα της μπάλας με “μαεστρία” από τον Σολτάνι και σουτ με τη μία η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ. 

41′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ: 0-1 Ο Άρης ανοίγει το σκορ με ωραίο γκολ του Παπαζαχαρία που λειτούργησε ως καθαρός… επιθετικός! Ο Καπετάνος σεντράρει με… μοιρογνωμόνιο για τον Παπαζαχαρία στο δεύτερο δοκάρι και ο αμυντικός του Άρη εκτελεί στην κίνηση στην κλειστή γωνία του Μιχαλίδη. Απίθανο γκολ. Κρίμα που δεν έχει τηλεοπτική μετάδοση το ματς. Το γκολ είναι μαγικό από τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία.

43′ Έχει “ανάψει” το παιχνίδι. Ο Ιγκλέσιας χτυπάει τον Τόχα με αγκωνιά. Στη συνέχεια ο Καλί θα κάνει άτσαλο μαρκάρισμα και πάλι στον Κολομβιανό. Για όλα αυτά θα την πληρώσει ο Καστίγιο για τζαρτζάρισμα με τον Καλί. Κίτρινη στον Μεξικανό. Παράξενη η απόφαση…

Σχόλιο: Πολύ καλός ο Άρης στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου. Εκρηκτικό διάστημα για την ομάδα του Τσιώλη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Χωρίς αλλαγές έριξε την ομάδα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο ο Σάκης Τσιώλης.
Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Τη θέση του Ιγκλέσιας παίρνει ο Τσιμπάμπα με αποτέλεσμα να αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Οι αναπληρωματικοί συνεχίζουν να προθερμαίνονται. Πιο επιθετικό σχήμα για τη Λάρισα πάντως στο δεύτερο μέρος.

49′ ΓΚΟΛ 1-1: Ισοφαρίζει η ΑΕΛ. Ο Βενετίδης με πείσμα κερδίζει την μπάλα από τον Παπαζαχαρία, κάνει τη σέντρα και ο Πλιάγκας με δυνατό δεξί σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη.

52′ Μπήκε δυνατά η ΑΕΛ στην επανάληψη. Στη φάση του γκολ πάντως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Παπαζαχαρίας έτρεξε να προλάβει μία χαμένη μπαλιά από τον Παπαγεωργίου και ο Βενετίδης τον πρόλαβε και η συνέχεια γνωστή…

56′ Νωθρός ο Άρης στην επανάληψη. Εδώ να πούμε πως το γήπεδο έχει αυτή τη στιγμή περίπου 4000. Αυξήθηκε πολύ η προσέλευση του κόσμου.

56′ Κίτρινη κάρτα στον Καλί για μαρκάρισμα στον Τόχα.

59′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ: 1-2 Ο Άρης παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Σολτάνι! Σέντρα του Πρίττα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και ο Σολτάνι επιστρέφει στα γκολ με προβολή με το αριστερό! 1-2 ο Άρης που μετά το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε αισθητά την απόδοσή του…

60′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Παπαστεριανός και Βράνιες, αντί των Πρίττα και Καπετάνου αντίστοιχα.

62′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα ο Κατσιαρός αντί του Βενετίδη, ενώ ο Σωτηρίου αλλάζει στο τέρμα τον Μιχαηλίδη.

64′ Νέα αλλαγή για τον Άρη. Κασναφέρης αντί του σκόρερ Σολτάνι. Με γκολ σφράγισε την επανεμφάνισή του ο Αλγερινός. Δεν ήταν εντυπωσιακός με την απόδοσή του, όμως είχε κάποιες καλές προσπάθειες.

66′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σουτ του Τσιμπάμπα από πλάγια δεξιά και εντός της περιοχής, με την μπάλα να περνάει χιλιστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

69′ Νέα αλλαγή για τον Άρη. Έξω ο Καστίγιο και μέσα ο Αγτζίδης.

70′ Κίτρινη κάρτα στον Πλιάγκα.

71′ Δοκάρι για τον Άρη! Γέμισμα του Νέτο, μετά από εκτέλεση φάουλ οι κόντρες βγάζουν σε θέση βολής τον Τόχα που σουτάρει δυνατά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου. Αλλαγή στη συνέχεια της φάσης. Ο Νέτο περνάει έξω και τον αντικαθιστά ο Γιαννιώτας. Το περιβραχιόνιο περνάει στον Νίκο Λαζαρίδη, με τον κεντρικό αμυντικό των “κιτρίνων” να είναι τώρα ο αρχηγός της ομάδας του Άρη.

74′Δοκάρι για την ΑΕΛ! Ωραία προσπάθεια του Τσιμπάμπα και συρτό σουτ στην κάθετη δοκό του Βελλίδη με την μπάλα να κυλλαέι αργά και βασανιστικά πάνω στη γραμμή του τέρματος του Άρη.

 
75′ Αλλαγή για τον Άρη. Ο Αγγελούδης περνάει μέσα αντί του Τόχα.

78′Με 4-2-3-1 ο Άρης. Στην άμυνα ο Αγτζίδης πήγε αριστερά, με τον Μίσελ να παίζει αμυντικό χαφ δίπλα στον Παπαστεριανό. Ο Βράνιες οργανωτής με τους Γιαννιώτα δεξιά και Κασναφέρη αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Αγγελούδης για τον Τσιώλη. 

 
79′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα ο Καρανίκας έξω ο σκόρερ Πλιάγκας που τραυματίστηκε. 
 
80′ Αλλαγή για τον Άρη. Κατίδης μέσα, Παπαζαχαρίας έξω.
 
82΄Κίτρινη κάρτα στον Καζναφέρη.

 
83′ Κάποια στιγμή πάντως ο Κασναφέρης βρέθηκε να παίζει μόνος μπρστά. “Γαλλικό κλειδί” ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε διάφορες θέσεις στη θητεία του στους “κίτρινους”.
 
84′ Ευκαιρία για τον Άρη, αλλά κακή τελική πάσα του Κατίδη στον Αγγελούδη που ήταν κυριολεκτικά αυτός και η… εστία. Αλλαγή για τον Άρη μέσα ο Γιαννίτσης, έξω ο Μίσελ.

 
86′ Πάντως άξιο σχολιασμού είναι οι ανεξάντλητες δυνάμεις του Κώστα Νεμπεγλέρα. Αγέραστος ο 36χρονος ποδοσφαιριστής. Πλέον αρχηγός, μετά την έξοδο του Βενετίδη. 

 

90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

91′ Άλλαξαν πλευρά Κασναφέρης και Γιαννιώτας σε αυτά τα τελευταία λεπτά. Οργανωτής πήγε ο Κατίδης και πίσω του οι Γιαννίτσης και Βράνιες.

ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ! ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

To Top