Λέσχη: “Πιο δύσκολο το “ντέρμπι” της οικονομικής επιβίωσης” και κάλεσμα για μαζική παρουσία στη γενική συνέλευση!

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Άρη καταρχήν εξυμνεί την πετυχημένη προσπάθεια παραμονής της ομάδας στην κατηγορία που έγινε με την ώθηση του Αρειανού λαού, καλεί όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν μαζικά το παρών στην γενική συνέλευση του Σαββάτου, όπου και θα κριθεί εν πολλοίς το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ και δίνει εξηγήσεις επί της διαδικασίας των εκλογών στον Φορέα, αλλά και την ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση: “Δύο μόλις μέρες μετά την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς από την αφετηρία της, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό και χαρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο το αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ιατρικό προσωπικό κτλ), όσο και η Διοίκηση, η οποία με αποφασιστικότητα ανέλαβε τα ηνία σε μια δυσχερέστατη συγκυρία για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θα θέλαμε επίσης να υπογραμμίσουμε εμφατικά την πανηγυρική δικαίωση του κανόνα που θέλει κάθε στόχο να φαντάζει εφικτός όταν από πίσω του στέκεται ο Αρειανός λαός, σύσσωμος και συσπειρωμένος. Φυσικά και η συνοχή, η συσπείρωση και η χάραξη μιας κοινής κατεύθυνσης είναι πάντα αυτονόητη μπροστά στο φάσμα ενός τέτοιου καταστροφικού κινδύνου, όπως αυτός που διέτρεξε αγωνιστικά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η επόμενη μέρα όμως βρίσκει τον ΑΡΗ σε παρόμοιες και ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις ανάγκης, όπου οι Αρειανοί καλούνται τώρα να διαχειριστούν ακόμα και την ευτυχία τους και να διατηρήσουν τον μεταξύ τους συνεκτικό δεσμό, αν πρόκειται ποτέ να τις αντιμετωπίσουν. Το παιχνίδι πλέον μεταφέρεται άμεσα από το χώρο που οριοθετούν οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σε δικαστικές αίθουσες που θα κρίνουν την οικονομική επιβίωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Το «ντέρμπι» αυτό ίσως αποδειχθεί δυσκολότερο και πιο ψυχοφθόρο και κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδηθεί άκοπα, ανέξοδα και με τον Αρειανό διχασμένο.

Ας γνωρίζει ο κάθε Αρειανός φίλαθλος από κάθε σημείο της Γης ότι μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Συλλόγου. Φτάνει να δώσει για μία ακόμη φορά το «παρών» στο πλάι της Ομάδας και να συμμετέχει στις διαδικασίες που θα ορίσουν το μέλλον της. Όσον αφορά την επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, πρόσφατα έχουν ακουστεί πολλά τόσο για το χρόνο στον οποίο αυτή θα λάβει χώρα, όσο και για τις διεργασίες που πρόκειται να την απασχολήσουν και τα χρονικά περιθώρια που θα επιτρέψουν σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ας επιτραπεί εδώ παρενθετικά να υπογραμμιστεί το εξής. Το παρόν ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ανέλαβε τη θέση ευθύνης που σήμερα κατέχει, στο κρίσιμο χρονικό σημείο όπου όλα έμοιαζαν χαμένα για την Ομάδα και παράλληλα το ρίσκο η θεσμική παρουσία ατομικά των μελών που το απαρτίζουν να συνδεθεί ενδεχόμενα με τη μελανότερη σελίδα της Ιστορίας του ΑΡΗ. Με πλήρη συνείδηση και επίγνωση του υπέρτατου κινδύνου που διέτρεχε η Ομάδα από τη μία, αλλά με άδολη αγάπη και θέληση για συνεισφορά που περισσότερο θα έμοιαζε με άγνοια κινδύνου στα μάτια τρίτων. Υπενθυμίζουμε ότι η διοικητική αλλαγή στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δε βασίστηκε στην παρέμβαση οργανωμένων οπαδών ή σε κάποιου είδους «πραξικοπηματική» ανατροπή του προηγούμενου ΔΣ, αλλά προήλθε καθαρά και μόνο ως αποτέλεσμα της παραίτησης Ζουμπουρίδη, αλλά και της αποδοχής της από την πλευρά του τέως προέδρου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Άγγελου Γρόλλιου. Ενέργειες που κατέστησαν τον μεγαλομέτοχο Φορέα ανενεργό και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, στην κρισιμότερη καμπή της εκατόχρονης σχεδόν Ιστορίας του ΑΡΗ. Τόσο μπροστά στο διοικητικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, όσο και στην άμεση ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επέφεραν την απαραίτητη διοικητική αλλαγή στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το παρόν ΔΣ, ως εκπρόσωπος του θεματοφύλακα θεσμού των μετοχών, μαζί με τον ΑΣ ΑΡΗ, έβαλε και τη δική του πλάτη για να «σπρωχθεί το κάρο από τη λάσπη».

Το ΔΣ της Λέσχης, βάσει της παλλαϊκής εντολής που έλαβε, κλήθηκε να τρέξει άμεσα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να δώσει διέξοδο στην έκφραση όλων των Αρειανών που θέλουν να έχουν λόγο στο μέλλον της αγαπημένης τους Ομάδας. Το ΔΣ, ως απλός εκπρόσωπος του Σωματείου και των μελών του, δεν είναι εκεί για να μονοδρομεί ή να κατευθύνει τις επιλογές των μελών, αλλά για να προσφέρει το βήμα για τη συλλογική έκφρασή τους μέσα από μια Γενική Συνέλευση. Έτσι και θα δίνεται προς πάσα κατεύθυνση και η έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι για όποια απόφαση κι αν παρθεί στη Γενική Συνέλευση, αυτή δεν είναι δυνατό να προέρχεται από χειραγώγηση του ΔΣ προς τα μέλη της Λέσχης, ούτε από πίεση οργανωμένων ή μη οπαδών, από καφενειακές συζητήσεις ή το ρεύμα που διαμορφώνει μια κοινή γνώμη χωρίς ονοματεπώνυμο. Στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ υπάρχουν μόνο μέλη με ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου, το καθένα υπεύθυνο ατομικά για την άποψη και την επιλογή του στις συναποφάσεις του Σωματείου. Δε δεχόμαστε υποδείξεις για το πλήθος των Γενικών Συνελεύσεων που μπορεί να απαιτηθούν, από τους ίδιους εκείνους που με κάθε τρόπο και κάθε δικαιολογία απέφευγαν επί μήνες να συγκαλέσουν έστω ΜΙΑ Γενική Συνέλευση, όσο υπήρχε ακόμη χρόνος, για να ακουστεί επιτέλους και η φωνή όχι απλά οπαδών της Ομάδας, αλλά του ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ της ΠΑΕ. Όταν με τόσο ενορχηστρωμένο τρόπο διορίστηκε η δοτή διοίκηση Ψηφίδη από το πρώην ΔΣ της Λέσχης ΧΩΡΙΣ να ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη του μεγαλομετόχου και όταν παράλληλα διαδίδονταν συνεχώς ανακριβείς -αν όχι ψευδείς- ημερομηνίες έκδοσης του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου, δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να εγκαλούν το τωρινό ΔΣ της Λέσχης για αντικαταστατικές διαδικασίες και χειραγώγηση των Αρειανών και της άποψής τους.

Δηλώνουμε εις γνώση όλων ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατατεθεί υπ’ όψιν μας υποψηφιότητες ανάληψης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ούτε ακόμα κι από τον νυν πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα, που βέβαια αποτελεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης σχήμα διορισμένο από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να καταλογιστεί στο ΔΣ της Λέσχης ότι διατηρεί παράτυπα στην προεδρεία της ΠΑΕ τον Λάμπρο Σκόρδα ή ότι μεροληπτεί υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου, εφόσον το θέμα για την παραμονή ή μη της υφιστάμενης διοίκησης παραπέμπεται σε Γενική Συνέλευση. Η προθεσμία των 120 ωρών που προβλέπεται καταστατικά για υποβολή υποψηφιοτήτων αναφέρθηκε απόλυτα ενδεικτικά στην ανακοίνωση σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης για να βαδίζουμε σύννομα και σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου. Κάλλιστα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εμφανιστεί στη Γενική  Συνέλευση και να τεκμηριώσει την παρουσία του και την υποψηφιότητά του. Ο μόνος που είναι αρμόδιος να κρίνει τη διαδικασία είναι το Σώμα της Λέσχης. Το ΔΣ της Λέσχης δεν έχει πάρει ούτε θα πάρει θέση υπέρ ή κατά οποιουδήποτε υποψηφίου για το χρίσμα στην ΠΑΕ, καθώς ούτε είναι αρμόδιο από μόνο του να προκηρύξει αρχαιρεσίες στην ΠΑΕ χωρίς να ερωτηθεί το Σώμα, δηλαδή ο μεγαλομέτοχος, ούτε όμως και είναι διατεθειμένο να παίξει… κρυφτό με τα μέλη, απαιτώντας από αυτά να συγκεντρώσουν υπογραφές του 30% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για να προκαλέσουν Γενική Συνέλευση με αντικείμενο το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτά αποτελούν για μας πρακτικές του παρελθόντος και εκφράζουν τα άτομα που σήμερα τολμούν να εγκαλούν το τωρινό ΔΣ της Λέσχης για αντικαταστατικές διαδικασίες. Εν τέλει, η άμεση προσφυγή από μέρους μας στη βούληση του μεγαλομετόχου αποτελεί τη μέγιστη απόδειξη της δημοκρατικότητας που επιθυμούμε και πρέπει να διέπει τη λειτουργία της Λέσχης. Κάθε τι άλλο αποτελεί κακόβουλη, κακοπροαίρετη, δόλια και διχαστική ερμηνεία των προθέσεων του παρόντος ΔΣ της Λέσχης.

Το στοίχημα πλέον είναι ένα για κάθε Αρειανό: η συσπείρωση στους κόλπους της Λέσχης και η ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις της. Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να σταματήσουμε να αναζητούμε «ενόχους» που παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες της Ομάδας, με αποκλεισμούς και αφορισμούς της αντίθετης άποψης, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σκύψουμε και πάλι με αγάπη πάνω από την ταλαιπωρημένη και πληγωμένη φέτος Ομάδα της καρδιάς μας, προσφέροντάς της δημοκρατική διέξοδο με γνώμονα το άμεσο και απώτερο μέλλον.

Το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ”

To Top