Λαζαρίδης: «Δεν περίμενα να βγω αρχηγός με τόσες ψήφους»

Στην σαρωτική επικράτησή του στην εσωτερική ψηφοφορία για ανάδειξη νέου αρχηγού, αλλά και στην αυριανή αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας, αναφέρθηκε ο Νίκος Λαζαρίδης, σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της NOVA.

Ο 32χρονος αμυντικός μίλησε αρχικά για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη, εν μέσω εορτών: «Όντως, είναι από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει αυτό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Εχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας από το οποίο πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, διότι αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει καλή ψυχολογία, μετά την πρόκριση στο κύπελλο. Οπότε πάμε να κερδίσουμε για να ανεβούμε και βαθμολογικά».

Για τα σημάδια ανάκαμψης που έδειξε ο Άρης στη Κομοτηνή, είπε: «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη η ομάδα έδειξε ψυχή και πάθος, καταφέρνοντας να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Μακάρι από δω και πέρα να έχουμε την ανάλογη συνέχεια».

Για το εάν τον φοβίζει η αμυντική, όπως αναμένεται, τακτική που θα ακολουθήσει η Δόξα στο Χαριλάου, υπογράμμισε: «Δεν θα έλεγα ότι με φοβίζει, αλλά όπως ξέρουμε στο ποδόσφαιρο κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να μη κοιτάξουμε τον αντίπαλο, αλλά τη δικιά μας ομάδα και να δούμε πως θα εμφανιστούμε εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να κλειδώσουμε από νωρίς το παιχνίδι».

Αναφορικά με το πώς… «ξεκλειδώνουν» την αντίπαλη άμυνα σ’ αυτά τα παιχνίδια, τόνισε: «Θεωρώ πως ένα γρήγορο γκολ θα μας δώσει και ώθηση, αλλά και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Νομίζω ότι το γρήγορο γκολ θ΄ ανοίξει την αντίπαλη άμυνα».

Για το βαρύ πρόγραμμα που θα έχει η ομάδα του τον Ιανουάριο, δήλωσε με θάρρος: «Είμαστε έτοιμοι γι αυτό! Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πώς να ανταπεξέλθει. Εχουμε όντως πολλά παιχνίδια σε 25 ημέρες, αλλά θα προσπαθήσουμε κάθε παιχνίδι να το δούμε ξεχωριστά και γιατί όχι να μπορέσουμε να τα κερδίσουμε όλα!».

Για την εκλογή του στη θέση του αρχηγού, ο Νίκος Λαζαρίδης δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που μου έδωσαν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι τιμή να είσαι αρχηγός του Αρη και πιστεύω όλοι μαζί να πάμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει».

Για το εάν περίμενε αυτή την εκλογή με σαρωτικά ποσοστά (πήρε 20 ψήφους σε σύνολο 30), είπε αφοπλιστικά: «Όχι, δεν το περίμενα και ούτε το είχα στο μυαλό μου. Κατάλαβα ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό και πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω απ’ αυτόν για τους συμπαίκτες μου».

Τέλος, εξέφρασε μία ευχή για το 2012: «Να έχουμε υγεία, ευτυχία, να είναι όλοι χαρούμενοι και για την ομάδα μας, μόνο νίκες!».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top