Λαρεντζάκης: “Υπήρξε ενδιαφέρον από μια ομάδα – Μεγάλη εμπειρία ο Άρης και ο τελικός κυπέλλου”

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που υπήρξε μέλος του Άρη, έστω κι αν δεν αγωνίστηκε πολύ.

Μιλώντας στο σάιτ “basketmania.blogspot.gr” τόνισε πως ήταν μεγάλη εμπειρία και η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου με τον Άρη. Αναλυτικά:

Η φετινή χρονιά, τα όνειρα και η συμβουλή στα νέα παιδιά: «Η φετινή χρονιά για μένα ήταν πολύ σημαντική και ας μην έπαιξα αρκετά νομίζω πως βελτιώθηκα στο αθλητικό κομμάτι και ήμουν μέλος μιας ομάδας με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Έπαιξα με τον Άρη στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος και δεν θα μπορέσω αυτό να το ξεχάσω ποτέ, μεγάλη εμπειρία.

Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο, απλώς βάζω κάποιους στόχους που να μπορώ τελικώς να τους πετυχαίνω με δουλειά και προσπάθεια.

Όσο για τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα το μπάσκετ πρέπει να αγαπάνε αυτό που κάνουν, να δουλεύουν σκληρά, να έχουν επιμονή και υπομονή μέχρι να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Να μην τα παρατάνε ποτέ και να ασχολούνται πάντα με τον αθλητισμό, γιατί είναι πολύ σημαντικός στις μέρες μας. Είμαι χαρούμενος που είμαι αθλητής και ευχαριστώ την οικογένειά μου γιαυτό».

Για τη νέα χρονιά: «Εύχομαι υγεία σε όλους τους συμπαίκτες μου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σε προσωπικό επίπεδο θα συνεχίσω να δουλεύω και θα ήθελα πολύ αυτό να φανεί στο γήπεδο».

Για το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας: «Ναι, υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από μια ομάδα ωστόσο δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Για το ΝΒΑ και τον παίκτη-είδωλο για τον ίδιο: «Κοιτάξτε, ειλικρινά δεν θα ήθελα να πάω στο ΝΒΑ γιατί δεν μου ταιριάζει. Σκεφτείτε πως μόνο κάποια βίντεο του Γιάννη (Αντετοκούνμπο) έβλεπα και αυτά ήταν μόνο στιγμιότυπα. Δεν το παρακολουθώ σχεδόν καθόλου. Θα προτιμούσα ένα συμβόλαιο σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης από το να πάω στο ΝΒΑ. Ο παίκτης-είδωλο για μένα είναι απλά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης».

Για την πορεία του στις Εθνικές ομάδες και την Εθνική ανδρών στο Μουντομπάσκετ: «Ήταν φοβερή εμπειρία και κέρδισα πολλά πράγματα μέσα από την Εθνική. Το να παίζεις για τη χώρα σου και να την εκπροσωπείς είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Όσο αφορά για την Εθνική ομάδα των ανδρών πιστεύω ότι θα τα πάμε αρκετά καλά στο Μουντομπάσκετ διότι υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ παικτών-προπονητή και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Χρειάζομαι πάρα πολύ δουλειά ακόμα για να φτάσω στο επίπεδο να εκπροσωπώ μια ολόκληρη χώρα με την Εθνική Ανδρών, θέλει πολύ προσπάθεια και κόπο για να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο».

Το όνειρο της Α1 και… η ανταμοιβή των κόπων: «Είχα σαν όνειρό μου να αγωνιστώ μια μέρα σε ομάδα της Α1 και θυμάμαι χαρακτηριστικά το ντεμπούτο μου, όπου έπαιξα πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Έτρεμα ολόκληρος. Είχα τρομερό άγχος και μόλις ο κόουτς μου είπε να περάσω στον αγωνιστικό χώρο η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Όσο για την Εθνική, όταν μου κλήθηκε να πάω και έμαθα την ημέρα που ήταν η προπόνηση, απλά δεν πήγα σχολείο για κείνη τη μέρα, για να μπορέσω να είμαι φρέσκος στην προπόνηση».

Για το αν υπήρξε κάτι που να τον «πλήγωσε» σε μικρή ηλικία: «Δόξα τω Θεώ, δεν θυμάμαι να πληγώθηκα από λόγια προπονητή ή συμπαικτών μου κατά τη διάρκεια προπόνησης ή αγώνα όσο ήμουν σε μικρή ηλικία. Σίγουρα όλο και κάτι θα υπήρξε όμως απλά θα το προσπερνούσα και γιαυτό δεν μου έχει μείνει κάτι στο μυαλό».



To Top