ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λατρεία για τον Άρη Γρηγοριάδη από τους επίδοξους διαδόχους του! (photos & video)

Κάθε επίσκεψη του Άρη Γρηγοριάδη στο κολυμβητήριο του «Κλεάνθης Βικελίδης» συνοδεύεται από εκδηλώσεις θαυμασμού, από δεκάδες παιδιά και γονείς. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του PRESSARIS, φορώντας μάλιστα στο στήθος το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν!

Ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μ. ύπτιο δεν έχει συνδέσει την καριέρα του με τον… «ναό του Άρη», όπως ο ίδιος αποκαλεί την πισίνα του «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο η αύρα του υπάρχει παντού και η τεράστια φωτογραφία του, που δεσπόζει στον τοίχο, υπενθυμίζει διαρκώς στους μικρούς κολυμβητές των ακαδημιών πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν…

Κάπως έτσι, το ραντεβού με τον 27χρονο πρωταθλητή -και blogger του PRESSARIS- για μια συνέντευξη στον απόηχο του θριάμβου του στην Ουγγαρία, εξελίχθηκε σε… λαϊκό προσκύνημα! Ο Γρηγοριάδης δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες και να μοιράζει αυτόγραφα σε νεαρούς θαυμαστές του, καθώς και να δέχεται συγχαρητήρια από τους γονείς τους, οι οποίοι βλέπουν σ’ αυτόν το απόλυτο αθλητικό πρότυπο: Οι μοναδικές διακρίσεις, το σπάνιο ήθος του, αλλά και η… ισόβια αφοσίωση που δείχνει στον Άρη, τον κάνουν να ξεχωρίζει απ’ όλους.

Τι σου μένει από την εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκτός φυσικά από το χρυσό μετάλλιο;
«Η κούρσα μου στον τελικό των 100 μ. ύπτιο ήταν μία από τις πιο ολοκληρωμένες που έχω κάνει. Ένιωσα ευτυχισμένος όταν τελείωσε και είδα τι είχα καταφέρει. Η κατάκτηση αυτού του χρυσού μεταλλίου με γέμισε ικανοποίηση, αλλά και συγκίνηση, γιατί ήρθε μέσα από μια δύσκολη χρονιά. Τα προβλήματα με τα κολυμβητήρια μας ανάγκασαν να αλλάξουμε πολλές φορές το πρόγραμμα προετοιμασίας. Στο τέλος, όμως, βγήκαμε νικητές! Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και φέραμε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα».

Η επίδοσή σου στο Ντέμπρετσεν, που είναι η 12η καλύτερη φέτος στον κόσμο, αποτελεί ασφαλώς καλό οιωνό ενόψει Λονδίνου…
«Το 53.86 είναι μία επίδοση που μου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα καταφέρω να προκριθώ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος μου φετινός στόχος ήταν μια επιτυχημένη εμφάνιση στο ευρωπαϊκό, το πετύχαμε και τώρα συνεχίζουμε για Λονδίνο. Δύο μήνες έμειναν ακόμα… Απομένει το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι, για να ολοκληρωθεί η χρονιά έτσι όπως θέλουμε.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου από εδώ και πέρα, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Ξεκουράστηκα δύο μέρες μετά την επιστροφή από την Ουγγαρία και τώρα… ξανά προπόνηση! Ο μοναδικός αγώνας που θα δώσω πριν από το Λονδίνο θα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, στις 22-23 Ιουνίου στην Τρίπολη. Εκεί θα αγωνιστώ για τον Άρη, με στόχο να πάρω νίκες και να δώσω πολλούς βαθμούς στον σύλλογό μου. Παράλληλα, θα επιδιώξω να πλησιάσω την επίδοση που έκανα στον τελικό του ευρωπαϊκού στα 100μ. ύπτιο. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά αν το καταφέρω, θα είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Θα δείξει ότι είμαι απόλυτα έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τι σημαίνει για σένα ο θαυμασμός που εισπράττεις από τους κολυμβητές των ακαδημιών, όποτε έρχεσαι στο κολυμβητήριο του «Κλεάνθης Βικελίδης»;
«Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος για μένα. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, το ευχαριστιέμαι. Βλέπω τα παιδάκια να με κοιτούν, φορώντας τα σκουφάκια του Άρη… Είναι κάτι που με γεμίζει χαρά. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να βλέπω τους μελλοντικούς κολυμβητές και πρωταθλητές, στο ναό του Άρη!
Είναι μια εικόνα που με κάνει να ελπίζω και να αισιοδοξώ ότι θα υπάρχει και μέλλον. Ότι μέσα από τον σύλλογό μας θα βγουν νέα παιδιά, που θα γίνουν καλοί κολυμβητές και σωστοί άνθρωποι, θα αγαπούν τον Άρη και θα ανεβάσουν την σημαία ψηλά!».

*Ευχαριστούμε τους προπονητές του κολυμβητικού τμήματος, Παναγιώτη Τσολακούδη, Κυριάκο Παπαεμμανουήλ και Βασιλική Μαλάμου για τη βοήθειά τους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του πρωταθλητή Ευρώπης στην πισίνα του «Κλεάνθης Βικελίδης»:

Δείτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του Άρη Γρηγοριάδη:

To Top