ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη για την νέα ΠΑΕ Άρης!

Ολοκληρώθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, στο ξενοδοχείο “Porto Palace” για τον ορισμό του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ Άρης. 

Το PRESSARIS ήταν παρών και σας μετέδωσε όλα όσα έγιναν λεπτό προς λεπτό.

Διαβάστε εδώ τις εξελίξεις:

22. 12 Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Καλό σας βράδυ…

22.12 Υπερίσχυσε η πρόταση Καρυπίδη (1.200.000 ευρώ) με 156 ψήφους, ψήφισαν οι 198!

22.03 Φανερή ψηφοφορία ψηφίζει το Σώμα για τον ορισμό του μετοχικού κεφαλαίου

21.52 O Θοδωρής Καρυπίδης ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του για το μετοχικό κεφάλαιο είναι, 1.200.000 ευρώ, συν 300.000 ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση προς τον ΆΣ.

21.45 Ακολούθησε ο ορισμός ύψους τιμής της κάθε μετοχής. Στα 30 ευρώ η πρόταση του ΔΣ, η ανώτερη σύμφωνα με τον νόμο. Συμφώνησε το Σώμα.

Το ΔΣ έδωσε μία λίστα με πέντε ονόματα. Αυτά των Γιώργου Χατζή, Ηλία Κουσουνάδη, Νίκου Αγραφιώτη, Σίμου Ορφανίδη και Παναγιώτη Μαστροθύμιου για την 5μελής επιτροπή. Επικυρώθηκε.

Ο κ. Καρυπίδης, πάλι στο βήμα: «Ο καθένας προτείνει ό,τι θέλει. Εγώ σας λέω αυτά που μπορώ. ο προϊόν έχει υποβαθμιστεί. Τα έσοδα στην Σούπερ Λιγκ πέφτουν. Θα μπορούσα να πω 10 εκατ. ευρώ. Λέω όμως αυτά που μπορώ. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Οχι να μιλάμε για το μπάτζετ στην Σούπερ Λιγκ. Πρώτα πρέπει να ανέβουμε. Τα ψάρια στον γιαλό και εμείς βάλαμε τηγάνι. Τα έσοδα ήταν φέτος 83 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνω την απογοήτευση σας. Κοιτάμε μπροστά. Αυτά τα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε.

Εγώ δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βάλω 5 εκατ. να κάθονται για την ίδρυση της ΠΑΕ. Ποιος θα καλύψει μετά τη διαφορά; Ούτε 200 χιλιάδες δεν θα μαζευτούν, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον. Αν κάποιος μπορεί, ας το κάνει. Εγώ δεν μπορώ», είπε ο Καρυπίδης και χειροκροτήθηκε.

21.22 Ο Λάκης Κλεώπας στο βήμα: “Xαίρομαι που μετά από δύο χρόνια έχουμε μία άψογη γ.σ. Αναφορικά με το θέμα της εκκαθάρισης, αυτή προχωρά κανονικά. Στις 6 Ιουνίου το δικαστήριο με το Ν. Ρύσιο, αν δεν υπήρχε το θέμα του κ. Σκόρδα. Ζήτησε 3 εκ. ευρώ, με τον μάρτυρά του Ματθαίου να ζητά 5 εκ.Προτείνω στον κ.Σκόρδα ή τον κ. Ματθαίου να καταβάλλουν τα 3,5 εκατ. που ζητούν . Να συγχαρώ τον κ. Καρυπίδη, ότι έφτιαξε μία ομάδα χωρίς να υπογράψει μνημόνιο, το οποίο υπογράφτηκε αργότερα. Έβαλε λεφτά χωρίς να είναι σίγουρος. Εάν η εκκαθάριση, δεν χρειάζεται στο να γίνει η νέα ΠΑΕ, είμαστε στη διάθεση να παραιτηθούμε για να κυλήσουν όλα όπως πρέπει, εγώ και ο κ. Σενέμης”.

Σε ερώτηση μέλους, ο κ. Καρυπίδης είπε ότι θα απεμπλακεί οριστικά από την Βέροια μέχρι τέλη Ιουνίου

21.16 Ξανά στο βήμα ο κ. Καρυπίδης: “Πρόθεσή μας για το νέο μετοχικό κεφάλαιο, είναι 1, 5 εκατ. και αμέσως μετά, να κοιτάξουμε στην επόμενη ΑΜΚ ακόμη ένα 1,5 εκατ. ευρώ. Μας ζητήθηκε μία ταμειακή διευκόλυνση 300 χιλιάδων ευρώ για τον ΑΣ, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα οποία θα δώσουμε και θα τα επιστρέψει μετά την τριετία».

21.03 Ο Super3 έχει τον λόγο, στο βήμα εκπρόσωπος του συνδέσμου: “Χαρά και για εμάς να βλέπουμε τόσο κόσμο. Περάσαμε πάρα πολλά, συνέβησαν ακατανόητα πράγματα στην ομάδα, για εμάς ίσως και ύποπτα. Δεύτερη χρονιά στην Γ΄Εθνική, ξεπλένεται μόνο με τίτλο. Είτε στην Β΄είτε στην Α΄. Οι ευθύνες είναι πολλές, έχουμε ονοματεπώνυμο. Στον κ. Ψηφίδη του θέσαμε το πόρισμα της Νεxia. Όσον αφορά τον άνθρωπο που επιλέχθηκε, ναι μεν έκανε αυτά που είπε, για εμάς δεν είναι επιτυχία η άνοδος στη Β΄.Εφόσον είστε του χρόνου απαιτούμε ανάλογο ξεκίνημα και διαφορά τεράστια. Μερίδιο ευθύνης φέρουμε και εμείς. Δεσμευόμαστε ότι άτομα που έκαναν κακό θα κυνηγηθούν.

Υπάρχουν όμως πρόσωπα, πρώην παράγοντες, που είναι ακόμα στην πούδρα, φεύγουν στο εξωτερικό και κανένας δεν τους έχει κυνηγήσει. Μόνο εμείς είμαστε κατηγορούμενοι. Ας είναι σήμερα μία νέα αρχή. Να προχωρήσουμε μαζί και να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Προτείνουμε κάρτα μέλους δέκα ευρώ για όλα τα αθλήματα του ΑΣ του χρόνου. Συγχαρητήρια στο γυναικείο βόλεϊ. Για το μετοχικό κεφάλαιο, προτείνουμε να είναι στα 5 εκατ. ευρώ”

21.00 Τα μέλη του Α.Σ., όσα επιθυμούν έχουν τον λόγο.

20.51 Ο Θοδωρής Καρυπίδης στο βήμα: “Φτάσαμε στο τέλος μίας χρονιάς που δεν θέλω να θυμάμαι, όπως κι εσείς. Δεν κοιτάμε πίσω. Άλλη μία χρονιά έμεινε και προσπαθώ να είμαι συνεπής σε όσα υποσχέθηκε πριν ένα χρόνο. Κάποιοι πίστεψαν κάποιοι όχι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Κάναμε αυτά που έπρεπε. Φέτος η εταιρεία μας είναι διατεθειμένη να πάρει το σύνολο των μετοχών, όπως θα ορίσετε. Θα χρειαστούν να γίνουν κι άλλες αυξήσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αγωνιστικά έχουμε προχωρήσει σε επαφές με μεγάλο ρίσκο για εμάς γιατί μπορεί να μην πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο. Γιατί όπως είπε και ο κ. Αναστόπουλος, θέλουμε ομάδα που θα είναι πρώτη από του Αγίου Νικολάου.

Φέτος ξοδέψαμε πολύ περισσότερα απ΄ότι έπρεπε να για αν είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα ανέβει. Η χρονιά θα κλείσει με 1.300.000 ευρώ, πολύ περισσότερα από ότι προβλέπει η κατηγορία. Κι άλλοι γείτονες μας ξοδεύουν χρήματα πολλά και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλα. Η εκκαθάριση έχει καθυστερήσει και δεν ευθύνομαι εγώ. Την τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Πρόθεση μας είναι να πάρουμε το Νέο Ρύσιο και να κάνουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Μην τους ακούτε, ο Άρης θα παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ. Δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Δεσμεύσεις του Υφυπουργού, ο Άρης θα παίξει κανονικά. Ακόμα κι αν δεν βγει το νομοσχέδιο θα πάρουμε ΑΦΜ. Σήμερα παραιτήθηκα από πρόεδρος της Βέροιας, αλλά να ξέρετε δεν είμαστε αφελείς να κάνουμε 4-5 εκ. ευρώ επένδυση στον Άρη και να έχουμε πρόβλημα είτε εμείς, είτε στον Άρη. Όλα θα γίνουν νόμιμα”.

Ερώτηση μέλους για το αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να ιδρύσει νέα ΠΑΕ με τον κ. Γρόλλιο να τονίζει: “Μόνο με την αναβίωση της παλιάς ΠΑΕ. Που σημαίνει ότι αναβιώνουν όλα τα χρέη.  Κάτι που έχει κριθεί μη βιώσιμο, βάσει και αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων.Δεν προβλέπεται δημιουργία ΤΑΠ, αλλά νέα ανώνυμη εταιρία. Αν ο νέος αθλητικός νόμος περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, δεν το ξέρω. Αλλά μάλλον δεν θα μας προλάβει».

Aναλυτικά η τοποθέτηση του Χρήστου Γρόλλιου: “Η 5μελής επιτροπή, πρέπει να ασχοληθεί με τρία θέματα. Σύγκλιση γενικής συνέλευσης μετ. Σήμερα καλούμαστε να ορίσουμε το μετοχικό κεφάλαιο. Ο νόμος ορίζει ως κατ’ ελάχιστο ποσό στις Α.Ε. τις 300.00 ευρώ. Το Σώμα μπορεί να επιλέξει ένα πολύ υψηλότερο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΤΑΠ, λογικό γιατί ο κ. Καρυπίδης ήταν έφορος. Υπάρχει η προτεραιότητα στα μέλη του .Α.Σ σε χρονικό διάστημα, 15 ημερών από την ημερομηνία που θα ορίσει η 5μελής επιτροπή.

Εντός 10 ημερών από σήμερα θα πρέπει μετά το καταστατικό και ανοίξει ειδικός λογαριασμός, όπου θα κατατίθενται σε μετρητά, μπορούν τα μέλη να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο. Στη συνέχεια διαπιστώνει ποιο ποσό έχει μπει στο χρονικό περιθώριο αυτό. Εξασφάλιση γι αυτόν που καταβάλλει δεν υπάρχει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το 10% θα παραμείνει στον Α.Σ. Αν ορίσουμε π.χ. 1 εκατ. ευρώ και καταβληθούν 2 εκατ. ευρώ, από δύο άτομα, στο τέλος του 15ημέρου οι μετοχές θα μοιραστούν αναλογικά στα δύο πρόσωπα. Θα πάρουν από 45% και ένα 10% θα πάει στο ΑΣ. Αν κάποια μέλη θέλουν κάποιες μετοχές, θα υπάρχει ο κατάλληλος καταμερισμός. Αν το ποσό δεν καλυφθεί, αλλά καταβληθούν οι 300.000 τότε, καλείται στην επιτροπή κεφαλαιοαγοράς για να εξασφαλίσει νέα άδεια, για να μπορούν τρίτοι, εκτός συλλόγου να πάρουν μετοχές με καταγραφή. Η μοναδική διαφοροποίηση είναι, αν δεν καταφέρει η οικογένεια του Άρη να συγκεντρώσει το ελάχιστο. Εκεί, υπάρχει μία χρονοβόρα διαδικασία.

Όσον αφορά το μνημόνιο με τον κ. Καρυπίδη, πέρα από το γεγονός ότι εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, ο κ. Καρυπίδης είναι μέλος του .Α.Σ. Σε περίπτωση που αποκτήσει τις μετοχές θα έχουμε έτοιμη τη νέα ΠΑΕ, περίπου στις αρχές Ιουλίου. Μετά θα απευθυνθούμε στο ΓΕΜΗ για να κριθεί αν μπορεί να εγγραφεί η νέα ΠΑΕ, παρότι υφίσταται ακόμα η παλιά. Ο κ. Καρυπίδης θα σας ενημερώσει γι αυτό γιατί το έχει αναλάβει. Έχουμε κάποιες εξελίξεις τελευταία που ίσως παρακαμφθεί αυτό το στάδιο, αλλά ακόμα δεν το ξέρουμε σίγουρα. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το πόσο που θα ορίσουμε σήμερα στο πρώτο 15νθήμερο, θα υπάρξει μία χρονοτριβή, την οποία θεωρώ ότι ίσως πάει και ένα μήνα αργότερα. Προβλέψεις υπάρχουν στον νόμο, δεν υπάρχει αδιέξοδο, αλλά είναι θέμα χρόνου. Ο νόμος αναφέρει ότι όλα  πρέπει να είναι έτοιμα, 10 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Για τα χρήματα που έχει βάλει ο κ. Καρυπίδης προβλέπεται το εξής. Στην πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσουν την μετοχοποίηση των χρημάτων που έβαλε ο κ. Καρυπίδης. Δεν προσμετρούνται στην καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου. Όσον αφορά το ύψος της μετοχής, ο κ. Γρόλλιος τόνισε ότι το ανώτερο είναι 30 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος”.

20.30 Ψηφίστηκε ομόφωνα η παραίτηση από τα δικαιώματα στην ΠΑΕ Άρης που βρίσκεται υπό εκκαθάριση

20.27 Ο Χρήστος Γρόλλιος θα αναλύσει στο βήμα τις προϋποθέσεις για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ Άρης, αλλά και το θέμα παραίτησης του ΑΣ από τα δικαιώματα του στην παλιά ΠΑΕ Άρης.

20.25. Όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Καραλίγκας τονίζει: “O κ. Καρυπίδης έχει απαντήσει στο κάλεσμα του Α.Σ. και έχει τονίσει επίσημα το ενδιαφέρον του”.

20.25 Το προεδρείο καλεί όποιον θέλει να τοποθετηθεί από το Σώμα του Ερασιτέχνη

Γιάννης Ψηφίδης: “Στις 13/11/2005 ψηφίστηκε το μνημόνιο συνεργασίας. O κ. Καρυπίδης και οι νομικοί έλεγξαν τις προτάσεις. Σε κάθε συμφωνητικό υπάρχουν δύο σκέλη και δύο πλευρές, Οι πλευρές του κ. Καρυπίδη και οι δικές μας. Έληξε η αγωνιστική περίοδος, οι υποχρεώσεις του κ. Καρυπίδη, ήταν ποδοσφαιρικού, οικονομικού χαρακτήρα. Έπρεπε να κρατήσει όλα αυτά τα έξοδα που είχαν σχέση με την Γ΄Εθνική. Οφείλουμε να σεβαστούμε την προσπάθειά του. Έφτιαξε μία υπερομάδα σε λίγες μέρες και μας απέδειξε ότι δίκαια τον φέραμε κοντά μας. Θέλουμε να τον συγχαρούμε”, τόνισε ο πρόεδρος με την αίθουσα να χειροκροτεί.

Για να συνεχίσει: “Κάθε μέρα μας έφερνε τα στοιχεία Περνούσαν από έγκριση του δ.σ. για την καταγραφή όλων των θεμάτων. Ο κ. Καρυπίδης ήταν συνεπέστατος, δεν οφείλει τίποτα προς τον Α.Σ. Προσωπικά θέλω να τον συγχαρώ γιατί ήταν συνεπής. Μας βοήθησε με τις 15.000 ευρώ τον Νοέμβριο. Μέχρι 30/4 ο κ. Καρπίδης ξόδεψε 961.οοο ευρώ. Λείπουν κάτι παραστατικά από αυτά. Μας οφείλει μόνο παραστατικά 95.000 ευρώ. Του δώσαμε την δυνατότητα από τη στιγμή που εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, να πάρει το σύνολο ή το μέρος των μετοχών της νέας ΠΑΕ Άρης. Είμαστε ανοιχτοί σε θέσεις και προτάσεις του κ. Καρυπίδη”.

20.17 Στο βήμα ο Γιάννης Ψηφίδης, για να αναλύσει την συνεργασία του Ά.Σ. με τον Θοδωρή Καρυπίδη.

20.13 Πρώτα θα ψηφιστεί η ίδρυση νέων τμημάτων για τα Ολυμπιακά Αθλήματα και την τροποποίηση του καταστατικού για να προσαρμοστεί στις νέες αθλητικές διατάξεις. Ομόφωνα το Σώμα συμφώνησε και στα δύο.

Τάσος Καραλίγκας: «Η σημερινή ΓΣ είναι πανηγυρική, γιατί ιδρύει την ΠΑΕ Άρης. Είναι η πρώτη μετά το 1979. Αποκλειστικό θέμα είναι η διαδικασία ίδρυσης της νέας εταιρίας. Θα ακολουθήσουμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατά σειρά. Με ονομασία ο “O Άρης”, καθώς υπάρχει ήδη ΠΑΕ με την ονομασία ο “Ο Άρης Θεσσαλονίκης” που βρίσκεται υπό εκκαθάριση”.

20.07 Επιλέχθηκε από το Σώμα το προεδρείο τη συνέλευσης. Αυτό θα αποτελείται από τους Τάσο Καραλίγκας, Τάσος Εμμανουηλίδης, με πρακτικογράφο την Δέσποινα Κιτσοκώστα

20.04 Σχεδόν γεμάτη, η χωρητικότητας 400 ατόμων, αίθουσα του ξενοδοχείου

19.55 Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αναλύει με τη χρήση του προτζέκτορα τις υποχρεώσεις του Α.Σ.

“Σήμερα δεν θα αναφερθούμε τους τομείς, πέρα από τη σύσταση ΠΑΕ, όλα τα άλλα ζητήματα θα συζητηθούν σε νέα γ.σ. τον Σεπτέμβριο”, τόνισε αρχικά ο Γιάννης Ψηφίδης.

Ο Γιάννης Ψηφίδης, αναφέρει τα τρία θέματα τα οποία θα τεθούν υπό ψήφιση από τα μέλη, εκ των οποίων χαρακτήρισε το μετοχικό κεφάλαιο το πιο σημαντικό.

19.48 Ενος λεπτού σιγή για όσους έφυγαν από την ζωή από την οικογένεια του συλλόγου

19.46 O πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης με τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Αλεξανδρίδη προλογίζουν την γενική συνέλευση

19.34  Γεμίζει σιγά-σιγά η αίθουσα, σε λίγο θα ξεκινήσει η γενική συνέλευση

19.10 Έφτασε πριν από λίγο στον χώρο που διεξάγεται η γενική συνέλευση, ο Θοδωρής Καρυπίδης

karipidis

19.00 Αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου, στο ξενοδοχείο…

18.17 Tα πρώτα μέλη ήδη έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Αρκετοί μάλιστα τακτοποιούν σήμερα τις συνδρομές τους για να παρακολουθήσουν την διαδικασία. Η γενική συνέλευση θα ξεκινήσει μετά τις 19:00.

aaaa

Tα θέματα της σημερινής συνέλευσης: 

1ον Παραίτηση Δικαιωμάτων στην ΠΑΕ «Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» με ΑΦΜ 094052414

2ον Σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας σύμφωνα με το άρθ. 64 του Ν. 2725/1999. Για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ θα αποφασιστούν:

Α) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία της

Β) Καθορισμός ύψους μετοχικού κεφαλαίου

Γ) Λοιπά θέματα που αφορούν τη σύστασή της

3ον Έγκριση Ίδρυσης Νέων  Αθλητικών Τμημάτων

4ον Διάφορα

To Top