ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μήνυμα της ΚΑΕ Άρης για την άλωση της Πόλης

Η ΚΑΕ Άρης έστειλε το δικό της μήνυμα αναφορικά με τη χθεσινή επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά:

«Για τη χθεσινή, μαύρη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., αντί μνημόσυνου, επιλέγει να επισημάνει τις βαθύτερες αιτίες που προκάλεσαν μία  τέτοια παγκόσμιας σημασίας πολιτισμική πάνω από όλα καταστροφή.

Η διαφθορά, ο διχασμός, η κρατική αυθαιρεσία, η σχισματική διχόνοια που μεταλλάχθηκαν σε ανίατα καρκινώματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έμελλαν να παραμορφώσουν τον Νέο Ελληνισμό. Οι παθογένειες αυτές συνετέλεσαν αναπόδραστα στην στρατιωτική άλωση του Βυζαντίου. Στη συνέχεια, αυτές κληροδοτήθηκαν στον Νέο Ελληνισμό και υφίστανται μέχρι και σήμερα, αφού εκδηλώνονται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του και σε όλους τους θεσμούς.

Σε αυτές τις καταστροφικές ανίατες παθογένειες της φυλής μας, καθίσταται επάναγκες να αντιπαραβάλουμε τις αρχές και αξίες του Βυζαντινού Ουμανισμού, που είχε ενσωματώσει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Αυτές οι αξίες παραμείνουν επίκαιρες. Πρέπει να γίνουν τα όπλα μας στην προσπάθεια επαγρύπνησης του έθνους μας, που θα το οδηγήσουν από την εσωστρέφεια στην ανάκαμψη. Μόνο που η προσπάθεια αυτή απαιτεί εθνική ομοψυχία. Η επέτειος της άλωσης υπενθυμίζει την ανάγκη όλοι οι Έλληνες να συνυπάρξουν, αποβάλλοντας τη διχαστική εσωστρέφειά τους. Ως κληρονόμοι του Βυζαντινού Ανθρωπισμού οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα τάξη αξιών σε μία φθαρμένη Ευρώπη και έναν παραπαίοντα κόσμο. Όλα τα άλλα θα τα κρίνει η Ιστορία».

To Top