Λευκαρίτης: «Η UEFA αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει»

Tην άποψή του για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαιτίας του κορωνοϊού κατέθεσε ο Μάριος Λευκαρίτης.

Το επίτιμο μέλος της FIFA και της UEFA, της οποίας διετέλεσε και αντιπρόεδρος, αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι θα επηρεαστεί όχι μόνο η φετινή και η επόμενη σεζόν, αλλά ενδεχομένως και η μεθεπόμενη.

«Οι ομάδες εργασίας της UEFA αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες στο καλεντάρι, συνεπώς είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα», ανέφερε αρχικά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε για τη συνέχεια του Champions League και του Europa League…

«Είναι η επιθυμία της UEFA να γίνουν οι διοργανώσεις, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Όλοι θα επωμιστούν ένα κόστος. Πρέπει να το καταλάβουμε και να σταθούμε ο ένας στον άλλον. Το κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα στην Κύπρο είχα προβλέψει θα είναι τεράστιο. Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία από όλους. Η UEFA ακύρωσε κάποιες διοργανώσεις διότι είναι αδύνατο να γίνουν και έχει αναβάλει άλλες διοργανώσεις. Η αναβολή του Euro 2020 ήταν μια εύκολη απόφαση», τόνισε και συνέχισε:

«Όλα ανατρέπονται. Η φετινή σεζόν, η επόμενη, ίσως και η μεθεπόμενη. Μακάρι να μην επηρεαστεί η νέα αγωνιστική περίοδο. Ας ξεχάσουμε τα προκριματικά της νέας χρονιάς. Δεν αποκλείω να γίνουν παιχνίδια χωρίς κόσμο όταν με το καλό ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε όλο τον κόσμο με τον κορωνοϊό. Νομίζω θα πρέπει να δούμε τη ζωή μας σε μια άλλη βάση. Δεν είναι καλή η κατάσταση στην Κύπρο. Υπάρχει το θέμα της απειθαρχίας στο νησί που αυτομάτως μεγαλώνει το πρόβλημα», σχολίασε ο επίτιμος πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

To Top