ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λημνιάτης: «Άρης ολέ! Ο Αλκέτας, ο Γκμοχ και ο υπέροχος κόσμος! Ρεζίλι η Ελλάδα με τον… οπλοφόρο»

Ο Ελληνοκαναδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Τζων Λημνιάτης επέστρεψε μετά από είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και μίλησε για όλους και για όλα!

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Έχω έρθει για τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα να δω την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου στη Θεσσαλονίκη. Είχα να έρθω σχεδόν 20 χρόνια στην Ελλάδα λόγω δουλειάς. Μου είχε λείψει η Ελλάδα, μου αρέσει πάρα πολύ, έχω γεννηθεί εδώ. Πολλοί λένε θα πάω του χρόνου και βρεθήκαμε να είμαστε εδώ 20 χρόνια μετά. Τώρα που ήρθα, νομίζω θα έρχομαι πιο συχνά.

Για το πως του φαίνεται ο Άρης μετά από 20 χρόνια είπε:

Έχουμε συμβεί διάφορα στον Άρη τα τελευταία χρόνια και εγώ είμαι λίγο δυσαρεστημένος με την κατάσταση που υπάρχει. Ο Άρης ανήκει στην Α’ εθνική, ένα τέτοιο σωματείο δεν πρέπει να βρίσκεται στην Β’ εθνική.

Για το αν παρακολουθούσε τον Άρη αυτά τα χρόνια είπε:

Στον Καναδά το δείχνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έβλεπα κάπου-κάπου δεν ήξερα πολύ τι γινόταν και όπως είπα έμαθα τις δυσκολίες που υπήρχαν στον Άρη. Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς με το επεισόδιο που έγινε στον ΠΑΟΚ μας γνώρισαν όλοι και στον Καναδά που το ελληνικό ποδόσφαιρο στον Καναδά δεν το γνωρίζει κανένας εκτός από τους Έλληνες που το βλέπουν, αλλά με τον λάθος τρόπο έγινε γνωστό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε εμάς εκεί αυτά τα πράγματα στον αθλητισμό δεν υπάρχουν, ήταν δυσφήμιση του Έλληνα και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσοι με ξέρουν με ρωτούσαν τι έγινε στην Ελλάδα και τι είναι αυτά τα πράγματα. Γίναμε λίγο ρεζίλι.

Όταν έφυγα από τον Άρη συνέχισα άλλα 10 χρόνια και μετά έγινε προπονητής στην ομάδα που έπαιζα και ασχολούμαι για πολλά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα παιδάκια. Σε εσάς λέγονται ακαδημίες, σε εμάς είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, εγώ είμαι υπεύθυνος για 4.000 παιδιά είναι το μεγαλύτερο σωματείο που υπάρχει στο Montreal και από τα αυτά τα παιδιά το 42% είναι γυναίκες. Ερασιτεχνικά είμαστε φοβερά οργανωμένοι, πολύ καλύτερα από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά όταν πάμε στο επαγγελματικό δυσκολευόμαστε παρ’όλο που έχει 3 ομάδες που είναι στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Για το αν γνωρίζει τον Τομ Παπαδόπουλο είπε:

Τον είχα ακουστά επειδή ζει στην Φιλαδέλφεια, αλλά τα περισσότερα τα έμαθα τώρα που ήρθα στην Ελλάδα και απ’ότι μου είπανε δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ασχοληθεί με τον Άρη. Αν συμβεί όμως αυτό θα είναι πολύ καλό, αν έχει την οικονομική άνεση και βοηθήσει τον Άρη βέβαια, γιατί ο Άρης το χρειάζεται.

Για το τι θυμάται από εκείνα τα χρόνια που έπαιζε στον Άρη είπε:

Είχα έρθει μέσω του Παναγούλια. Πριν έρθω παίξαμε Καναδάς-Ελλάδα στον Montreal και άλλους δύο αγώνες στο Toronto εγώ είχα παίξει στα 3 παιχνίδια. Τότε έπαιζα στην Εθνική Καναδά, μάθανε ότι είμαι Έλληνας, έτυχε να έρθει ο Παναγούλιας γιατί έμενε στην Αμερική. Συνολικά πέντε ομάδες είχαν επαφές μαζί μου στο εθνικό ποδόσφαιρο αλλά τελικά καταλήξαμε μόνο με δύο, τον Άρη και την ΑΕΚ που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Άρης μου φέρθηκε πολύ καλά και πολύ σωστά και έτσι διάλεξα να έρθω στον Άρη. Είχαν φέρει και κάποιον παράγοντα στον Καναδά, δεν θυμάμαι το όνομα του, είχε μιλήσει μαζί μου και με την οικογένεια μου. Για εμένα ήταν μεγάλο όνειρο να γυρίσω στην Ελλάδα και να παίξω ποδόσφαιρο, ήμουν 10 χρονών όταν έφυγα στον Καναδά, ήταν όνειρο μου να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ήρθε η μεγάλη ευκαιρία. Όλα αυτά ήταν για εμένα πολύ θετικά αλλά το αρνητικό για εμένα ήταν ότι κάθε χρόνο άλλαζε ο προπονητής και η διοίκηση.

Εμένα με είχαν βγάλει ότι είμαι παίκτης του Παναγούλια και της διοίκησης του Ιωαννίδη το οποίο ήταν τελείως χαζομάρα γιατί εγώ ήθελα να παίξω στον Άρη και δεν είχα έρθει να παίξω για τον Παναγούλια και για κανέναν άλλον και αυτά τα πράγματα που άκουγα δεν μου άρεσαν καθόλου και με απογοήτευσαν. Είχα έρθει από ένα κράτος που είχε άλλες νοοτροπίες. Με τους συμπαίκτες μου τα πήγαινα πολύ καλά, είχαμε και καλούτσικη ομάδα. Δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ των ποδοσφαιριστών αλλά έξω από το γήπεδο ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να υπάρχει κάποια ειρήνη και μία σταθερότητα. Θα μπορούσα να είχα μείνει περισσότερα χρόνια αν δεν είχαν υποθεί όλα αυτά, υπήρχε εσωστρέφεια και πράγματα που ο κόσμος δεν καταλάβαινε. Ο Γκμοχ έκανε πράγματα τα οποία δεν ήταν σωστά για την ομάδα, δημιουργούσε κλίκες και στήριζε τους ποδοσφαιριστές που έφερε αυτός. Είχαμε σοβαρά προβλήματα. Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος, αυτά τα έζησα μέσα από τα αποδυτήρια, έφερε μεγάλες βαβούρες μέσα στην ομάδα.
Μετά είχε έρθει ο Βουτσόφ, ήταν λίγο καλύτερα τα πραγματα, η γυναίκα του ήξερε λίγα αγγλικά και είχε πει ότι ο άντρας της περνούσε δύσκολα μέσα στην ομάδα.

Ο κόσμος έλεγε πράγματα που δεν ήταν σωστα και δεν εννοώ τους φιλάθλους γιατί αυτοί αγαπάνε την ομάδα και την βοηθάνε. Αυτά τα πράγματα με πληγώσανε και ο κόσμος ξεχνάει ότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι και εμείς περνάμε δυσκολίες.

Για τα καλά που θυμάται από τον Άρη:

Θυμάμαι τους συμπαίκτες μου, γνώρισα πολλά άτομα, έκανα πολλούς φίλους και έχω κρατήσει επαφή με κάποιους μέχρι σήμερα. Αυτά τα πράγματα ήταν θετικά, η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και δεν είχα πάει ποτέ πριν παίξω στον Άρη. Την Κυριακή ήμουν στον γήπεδο, συγκινήθηκα γιατί είδα ζωντανά τον Άρη μετά από τόσα χρόνια.

Το μήνυμα που στέλνει για τον Άρη:

Θέλω να υπάρχει ένωση, να υπάρχει σταθερότητα και να βοηθάνε την ομάδα και στα καλά και στα δύσκολα πάντα, γιατί στα καλά όλα είναι εύκολα. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν γίνει αυτό. Άρης ολέ!

 

To Top