Λιάπης: “Προσπαθώ να εμφυσήσω στους ποδοσφαιριστές να δουν σαν στόχο τους τον πρωταθλητισμό”

Οι Κώστας Λιάπης, ο νέος γυμναστής του Άρη μίλησε  στο Πράβετς της Βουλγαρίας μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία της προετοιμασίας.

Ο Κώστας Λιάπης –μεταξύ άλλων- τόνισε:

«Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι ο άνθρωπος που με έβαλε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σαν πρωταθλητής του άλματος εις ύψος γνωρίζω τι πρέπει να κάνει ένας αθλητής για να αναπτύξει στοιχεία, όπως ευλυγισία, δύναμη και αντοχή, ώστε αυτό να “παντρευτεί” με το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Δεν έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στη ζωή μου και δεν χρειάζεται. Προσπαθώ να εμφυσήσω στους ποδοσφαιριστές να δουν σαν στόχο τους τον πρωταθλητισμό. Άλλωστε όλοι αυτό θέλουν, να είναι πρώτοι. Η δουλειά είναι συγκεκριμένη και γίνεται ακόμη καλύτερη με την συνεργασία των παιδιών από την S.M.A.R.T. Physio. Είναι μεγάλη η συμβολή τους σ’ αυτό το έργο που προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας. Με την τεχνογνωσία και την επιστημονική τους κατάρτιση μας βοηθούν πάρα πολύ τόσο σε συγκεκριμένα σημεία όσο και στη γενικότερη φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε. Δεν υπάρχει πλέον το εμπειρικό σύστημα. Βλέπουμε τις μετρήσεις και τον δείκτη κούρασης εντός του γηπέδου και λειτουργούμε ανάλογα».

Και ο γυμναστής της ομάδας μας, πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές είναι εξαιρετική και σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχουν αντιληφθεί την χρησιμότητα των κατευθύνσεων που τους έχουμε δώσει. Το να κάνεις μία κίνηση απλά για να… βγεις από την υποχρέωση δεν μας ενδιαφέρει. Θέλουμε και κοιτάμε μόνο την λεπτομέρεια. Μόνο αυτή θα σου δώσει το όφελος της κίνησης. Από εκεί και μετά, είναι ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πετύχουν την άνοδο τη νέα χρονιά. Άλλωστε ο ΑΡΗΣ σαν ομάδα είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κανένας δεν ήθελε να υποβιβαστεί η ομάδα και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι παίκτες. Υπάρχει αποφασιστικότητα, όμως υπάρχουν και στερεότυπα αγωνιστικής φύσης. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να τα αφήνουν πίσω και να ανοίγουν νέους δρόμους».

To Top