Λιέτουβος Ρίτας, ομάδα με αρκετή δόση… Ελλάδας!

Την Λιέτουβος Ρίτας αντιμετωπίζει απόψε ο Άρης στο τουρνουά που διοργανώνει η Μπάμπεργκ με την συμμετοχή της τουρκικής Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη και της τοπικής ομάδας. Οι Λιθουανοί είναι ομάδα με ισχυρή δόση Ελλάδας!

Μπορεί οι κίτρινοι να έχουν πέντε χρόνια να αγωνιστούν κόντρα στην λιθουανική ομάδα όμως αύριο θα τεθούν κόντρα σε αρκετά γνώριμα πρόσωπα από την παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με προπονητή τον γνώριμό μας από το πέρασμά του σε Δάφνη και Απόλλωνα Πατρών, Ντιρκ Μπάουερμαν, η Λιέτουβος έχει αρκετά υψηλές βλέψεις για την φετινή σεζόν και αυτό αποδεικνύεται από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το φετινό καλοκαίρι.

Την φανέλα της Λιέτουβος θα φοράνε φέτος και δύο πρώην παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου στον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Και οι δύο μάλιστα κατέκτησαν με τον προπονητή του Άρη το πρωτάθλημα αλλά και την Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την ίδια χρονιά οι κίτρινοι αντιμετώπισαν την Ρουντούπις του Γκεντιμίνας Ορέλικας για το Γιούροκαπ. Ο 23χρονος φόργουορντ και περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Λιθουανίας πήρε μεταγραφή για την Λιέτουβος και αποτελεί μία σημαντική λύση στα χέρια του, Ντιρκ Μπάουερμαν.

Τα γνώριμα πρόσωπα όμως δεν περιορίζονται σε αυτούς τους παίκτες με τον Μιλένκο Τέπιτς (έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 2009 μέχρι το 2011) και τον Ταουτβίντας Λιντέκα (μικρό πέρασμα από την Ολυμπιάδα Πατρών την σεζόν 2007-2008) να συνθέτουν ένα «πάζλ» με αρκετή δόση Ελλάδας.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ της Λιέτουβος, ο Γερμανός προπονητής έχει δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας, σε έναν πλέϊ-μέϊκερ με αρκετή εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο τον Ομάρ Κουκ. Στις θέσεις των φόργουορντ ξεχωρίζει ο Στέφαν Γέλοβατς με πολύ καλή παρουσία πέρυσι στο Ιταλικό πρωτάθλημα και την Καζέρτα, ενώ πολύτιμες λύσεις προσφέρουν και οι ρολίστες Μπαμπράουσκας, Παλάσιος.

To Top