Λιβερία: Ένας 11χρονος παίζει σε αγώνα πρωταθλήματος με 30άρηδες!

Ένας 11χρονος από τη Λιβερία αγωνίζεται στο αντρικό πρωτάθλημα και όπως δείχνει ένα βίντεο, τα πηγαίνει περίφημα για την ηλικία του.

Ονομάζεται Έρικ Μάρσαλ, κατοικεί στη Λιβερία και τα πρωινά πηγαίνει στο δημοτικό, παίζει με τους συμμαθητές του και μαθαίνει καινούργια πράγματα. Τα απογεύματα πηγαίνει στις προπονήσεις ποδοσφαίρου, ενώ τα Σαββατοκύριακα αγωνίζεται στα παιχνίδια πρωταθλήματος της ομάδας του, της Γκαρού. Στο αντρικό πρωτάθλημα.

Αν και πρόκειται για ένα 11χρονο παιδί, ο σύλλογος αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στην πρώτη ομάδα, όχι για να καλύψει κάποια τρύπα, αλλά επειδή το ταλέντο του είναι τέτοιο που σχεδόν του… απαγορεύει να ανταγωνίζεται παιδιά της ηλικίας του.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και λίγες ημέρες τον δείχνει να παίζει κανονικά σε αναμέτρηση με άντρες δύο και τρεις δεκαετίες μεγαλύτερούς του, για την 4η κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος. Αν και μοιάζει φυσικό να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όσον αφορά στα σωματικά προσόντα, τεχνικά στέκεται επάξια και πνευματικά δεν δείχνει φόβο στις προσπάθειές του.

Τα πλάνα με τα καλύτερα στιγμιότυπά του από τον αγώνα (όπου η ομάδα του επικράτησε εκτός έδρας με 4-1 της Χάιφα) προκάλεσαν συζητήσεις και ανάγκασαν το σύλλογο να τοποθετηθεί επ’ αυτού μέσω twitter.

“Ψάχνουμε το καλύτερο δυνατό πρότζεκτ για εκείνον”, έγραψε σε μία απάντησή του σε σχετικό σχόλιο ο σύλλογος, ενώ στη συνέχεια, όταν υπογραμμίστηκε ότι θα έπρεπε να αγωνίζεται σε 7ν7 και όχι σε 11ν11, οι άνθρωποι της Γκαρού έγραψαν: “Έχετε δίκιο. Θα έπρεπε να αγωνίζεται σε 7ν7. Υπάρχει το συμβατικό και το ασυνήθιστο. Μερικές φορές, το δεύτερο είναι αυθόρμητο. Αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τι μπορεί να κάνει σε μία τέτοια δύσκολη περίσταση. Είναι σχεδόν υπεράνθρωπος ανάμεσα σε συνομηλίκους, πάντως”.

To Top