ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νικητής του α’ γύρου στις προεδρικές εκλογές της Λιβερίας ο Γουεά

O Ζορζ Γουεά αναδείχθηκε νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Λιβερία. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μίλαν συγκέντρωσε το 38,4% των ψήφων και άφησε πίσω του σχεδόν κατά δέκα μονάδες τον νυν αντιπρόεδρο της χώρας, Τζόσεφ Μποακάι.

Οι δύο άνδρες οδηγούνται πλέον σε νέα εκλογική “μονομαχία” τον επόμενο μήνα. Είναι πάντως σαφές πως οι Λιβεριανοί δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας το 1995. Ο “King George” (Βασιλιάς Τζορτζ), όπως τον αποκαλούν οι υποστηρικτές του, είναι δημοφιλής στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας.

Δεν είναι λίγοι οι Λιβεριανοί που αισθάνονται πως δεν έχουν ωφεληθεί σε τίποτα από τη μετά – πολεμική ανάκαμψη της χώρας. Ακόμη και αν εκλεγεί εντέλει ο 51χρονος Γουεά, το έργο του θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού η οικονομία της χώρας δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Η χώρα αναγκάζεται να πουλά φθηνά βασικά προϊόντα που εξάγει.

Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έχει πέσει αισθητά, το κακό οδικό δίκτυο παραλύει με τη βροχή και δεδομένα ο Ζορζ Γουεά έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας.

To Top