Λιονέλ Μέσι: Το εγχείρημα της Παρί πέτυχε με ιστορική καταγραφή εσόδων

 Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μέσι στην Παρί, έκανε μέχρι και τους ανθρώπους της ομάδας να μην πιστεύουν στα νούμερα που αντίκρισαν μέσα στη σεζόν…
Ναι μεν τον απέκτησε ως ελεύθερο μετά το ιστορικό φινάλε της συνεργασίας του Λίο με την Μπαρτσελόνα και το τεράστιο κεφάλαιο που έπρεπε να κλείσει στην καριέρα του ο Αργεντινός, ωστόσο, η Παρί ήξερε πολύ καλά ότι το συμφωνητικό που θα παρουσίαζε στον GOAT, θα έπρεπε να του αποδεικνύει πως στο Παρίσι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι ακριβώς επιχειρούν να κάνουν.

Και γι’ αυτό τα μηδενικά στον μισθό, τα μπόνους και τις δικλείδες, θα ήταν… αρκετά προκειμένου ο Μέσι να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην πόλη του Φωτός και να δοκιμάσει κάτι παντελώς καινούργιο στη ζωή του.

Μια σεζόν αργότερα, οι Παριζιάνοι αντιλαμβάνονται πως το όλο εγχείρημα, τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τόσο μεγάλη, όσο δεν θα μπορούσαν να περιμένουν ούτε στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα οικονομικά του συλλόγου. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μέσι έχει ακόμα να δώσει πολλά, δεν φάνηκε τόσο πολύ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ωστόσο, τα ταμεία της Παρί… απέκτησαν χρυσαφί χρώμα.

Στο σύνολο, ο Λιονέλ Μέσι έκανε την Παρί Σεν Ζερμέν να μετρήσει έσοδα που έφτασαν μέχρι και τα 700 εκατομμύρια από κάθε διαφορετική πτύχη που θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα ο σύλλογος! Και με αυτά τα ποσά, φυσικά, έγινε μάλλον πιο εύκολη και η ανανέωση του συμβολαίου του Κιλιάν Μπαπέ, στον οποίο ασφαλώς και προσφέρθηκε ηγεμονικό συμβόλαιο με μπόνους που μάλλον θεωρούνται εξωπραγματικά.

Η ραγδαία αύξηση σε ό,τι αφορούσε στα οικονομικά ξεκίνησε από τις εμπορικές συμφωνίες, στις οποίες ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία. «Είχαμε υπολογίσει να υπογράφουμε deal που θα κυμαίνονταν από τα 3 μέχρι τα 5 εκατομμύρια και τελικά φτάσαμε στην κλίμακα των 5 έως 8 εκατομμυρίων» ανέφερε ο υπεύθυνος των συμφωνιών με τους σπόνσορες, Μαρκ Άρμστρονγκ για την κατά 13% αύξηση των εσόδων από αυτά τα συμβόλαια.

 

To Top