ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι τελικές συζητήσεις με τον Καστρίτη, η υπόθεση Ευρώπη και οι επόμενοι στόχοι

Πολύς ντόρος έγινε για το θέμα της Ευρώπης και της θέλησης του Αρη να συμμετέχει στο ΒCL την επόμενη χρονιά.

Ο Αρης σαν 7η ομάδα της κατάταξης είχε σαφώς βάση του βαθμολογικού πίνακα το δικαίωμα να είναι στο BCL σε σχέση με το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ, που τερμάτισαν πιο κάτω βαθμολογικά.

Στον Αρη υποστηρίζεται πως υπήρχε ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ ότι δόθηκε παράταση για την κατάθεση του φακέλου συμμετοχής και για τον λόγο αυτό θα ζητηθούν τα πρακτικά εκείνης της σύσκεψης.

Όχι ότι έχει κάποια σημασία πλέον, αλλά για να φανεί πως η ΚΑΕ δε φέρει κάποια ευθύνη.

Και στον ΕΣΑΚΕ πάντως υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε ποτέ τέτοια ενημέρωση, αλλά παρανόηση μιας και παράταση δόθηκε μόνο για τα έγγραφα της αδειοδότησης.

Η ΚΑΕ έστειλε επιστολή στη FIBA αναφορικά με τη μη επιλογή της ομάδας στο Basketball Champions League, στην οποία εξηγεί ότι η επίσημη πληροφόρηση που είχε για το deadline των συμμετοχών ήταν πως είχε παραταθεί έως την Τετάρτη 22/06. Όπως και έκανε.

Παράλληλα, καλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην καταστρατηγήσει τη βαθμολογία του εθνικού πρωταθλήματος και το BCL, βάσει της οποίας ο Αρης δικαιούται να αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Θα πρέπει να αναφερθεί  πως η υπόθεση δε θα κλείσει έτσι απλά, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα εντυπωσιακά και ο Αρης μένει εκτός BCL!

Πάμε τώρα στην υπόθεση του Γιάννη Καστρίτη. Ο Ελληνας τεχνικός είχε επαφές mε τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη και οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.  Θα είναι μάλλον αναπάντεχο να μην βρεθεί και τη νέα σεζόν ο κόουτς Καστρίτης στον πάγκο της ομάδας και το PRESSARIS έχει καλύψει από την αρχή την υπόθεση με πλήρες ρεπορτάζ.

Οι τηλεφωνικές επαφές θα συνεχιστούν το σαββατοκύριακο με σκοπό να φτάσουν οι δυο πλευρές στην τελική συμφωνία.

Τέλος, μόλις τελειώσει και το θέμα της ανανέωσης με τον κόουτς, τότε θα μπουν τα ζητήματα του μπάτζετ και των πρώτων βολιδοσκοπήσεων για τη νέα σεζόν.

To Top