Λιόλιος: “Η επιστροφή της Εθνικής στη Θεσσαλονίκη – Ο Μανωλόπουλος δεν θα κοουτσάρει με τη Μεγάλη Βρετανία”

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα σχέδια της Ομοσπονδίας για την αναβάθμιση της Α2 κατηγορίας, την επιστροφή της Εθνικής Ανδρών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την απουσία του Σωτήρη Μανωλόπουλου από τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι του Κοροίβου με τον Τρίτωνα, το οποίο καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ (μέσω του ERT Flix). Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε τόσο για τα σχέδια που κάνουν στην Ομοσπονδία για την Α2 κατηγορία, όσο και για το γεγονός πως η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Α2 κατηγορία: “Το παιχνίδι είναι καταπληκτικό. Δύο ομάδες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω τις ελληνικές ομάδες με Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο και να προσφέρουν τέτοιο θέαμα. Δείχνει ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η Α2 είναι μια κατηγορία, η οποία εκπροσωπεί απόλυτα το ελληνικό μπάσκετ, είναι η κατηγορία της ΕΟΚ. Πρόθεσή μας είναι να υποστηρίξουμε το πρωτάθλημα στο 100%, εξ ου κι η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από την ΕΡΤ. Την ευχαριστούμε που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος πως με τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουμε, θα δώσουμε την οντότητα που πρέπει να έχει και θα έχει η Α2 κατηγορία στις καρδιές των Ελλήνων”.

Για την Εθνική και την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για επίσημο αγώνα: “Υπάρχει αναμονή για τους αγώνες του Νοεμβρίου. Θα μαστε όλοι εκεί παρόντες, όπως ήμασταν και στην Εθνική Γυναικών. Το ότι η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια, δείχνει τη διάθεση ότι μιλάμε για την ομάδα όλη της Ελλάδας. Η έδρα της είναι όλη η Ελλάδα. Αυτό θα το κάνουμε πράξη. Υπάρχουν σκέψεις και για άλλες πόλεις στο μέλλον. Σίγουρα θα χρειαστεί να αγωνιστούμε και στην Αθήνα. Στο μυαλό μας είναι να υπάρξει κι άλλη πόλη της επαρχίας, μάλλον προς τον Ιούνιο. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας, αλλά δεν είναι ακόμη κάτι ανακοινώσιμο”.

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο: “Δεν θα είναι στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, νομίζω προλαβαίνει το δεύτερο”.

To Top