Αινιγματικός ο Τζόκοβιτς για την συμμετοχή του στο Australian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ρωτήθηκε στο Τορίνο εάν θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open και άφησε με την απάντηση του όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πριν από λίγες ημέρες η Tennis Australia “επικύρωσε” την απόφαση της κυβέρνησης της Βικτόρια σύμφωνα με την οποία κανείς ανεμβολίαστος αθλητής ή αθλήτρια δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα και να συμμετάσχει στο Australian Open 2021 (17-30/1).

Όπως είναι φυσικά όλοι περιμένουν να δουν την αντίδραση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έχει ταχθεί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν έχει αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Ο Σέρβος που είναι στο Νο1 κόσμου έχει 9 κατακτήσεις τίτλων στη Μελβούρνη και θα ήθελε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα κερδίσει διψήφιο αριθμό Australian Open στην open era.

Μετά από τον αποκλεισμό του από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο ATP Finals στο Τορίνο ο Σέρβος ρωτήθηκε για το εάν θα πάει ή όχι στη Μελβούρνη και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Θα δούμε. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Δεν έχω μιλήσει με τους διοργανωτές , για να είμαι ειλικρινής. Απλά περίμενα για να δω ποια θα ήταν η απόφασή τους», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη Μελβούρνη θα ταξιδέψει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο περσινός φιναλίστ Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο ημιφιναλίστ του 2020 Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά και ο φιναλίστ του 2019 ο Ντομινίκ Τιμ.

«Ελπίζω να μπορέσει να αγωνιστεί. Σίγουρα αν δεν αγωνιστεί, θα είναι πιο εύκολο για μένα να κερδίσω το τουρνουά, αλλά εύχομαι η αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει μια εξαίρεση ή να γίνει ό,τι χρειαστεί, για να μπορέσει να συμμετέχει στο τουρνουά», είπε ο Σάσα για την συμμετοχή του Τζόκοβιτς.

Από την άλλη δεν θα δούμε τον Ρότζερ Φέντερερ ενώ έχει δηλώσει πως θέλει να συμμετάσχει ο Ράφα Ναδάλ.

To Top