Λουίς Ενρίκε: «Η Ελλάδα δεν έκανε ούτε ένα σουτ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε στάθηκε με δηλώσεις του στο παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα και στα λάθη των «φούριας ρόχας» που τους κόστισαν.

Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας φιλοξενείται αύριο (28/3, 19:00) στην Τιφλίδα από τη Γεωργία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «φούριας ρόχας» ξεκίνησαν με το… αριστερό της υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, καθώς έμειναν στο εντός έδρας 1-1 με την Εθνική μας ομάδα. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον αυριανό αγώνα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε στάθηκε στο ματς με την Ελλάδα και στην εξαιρετική άμυνα της ομάδας του, τονίζοντας πως ήταν ο καλύτερος αμυντικά αγώνας της καριέρας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην έλλειψη φαντασίας που είχαν οι παίκτες του πράγμα το οποίο καλείται να λύσει άμεσα.

«Ύστερα από 10-12 χρόνια ως προπονητής, ο αγώνας με την Ελλάδα ήταν ο καλύτερος αμυντικά. Ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε ένα σουτ, ο Σιμόν δεν έπιασε καθόλου τη μπάλα στα χέρια. Δεν έφυγαν ποτέ στην κόντρα. Είχαμε εκπληκτική αμυντική λειτουργία, ο καλύτερος αγώνας στην καριέρα μου ως προπονητής σε όποια ομάδα κι αν βρέθηκα. Αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο. Αυτό στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε είναι επιθετικά, όταν καλούμαστε να παίξουμε με ομάδες που κλείνονται πίσω», ανέφερε αρχικά ο 50χρονος τεχνικός ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως

«Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να επιτεθούμε περισσότερο από τη μεσαία γραμμή. Όταν παίζεις απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν την Ελλάδα, πρέπει να επιτίθεσαι με όλους τους τρόπους, είτε από μακριά, είτε από τη μεσαία γραμμή, όχι μόνο από τις πτέρυγες. Όλοι ελπίζαμε πως θα κερδίζαμε την Ελλάδα με άνετο τρόπο και ότι θα φτιάχναμε αρκετές φάσεις. Αυτό δεν συνέβη, σίγουρα μας απογοήτευσε και μας ανησυχεί. Συνολικά κάναμε 40 εύκολα λάθη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όταν θα αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που αμύνεται μαζικά δεν θα μας κοστίσει. Σε όλες τις ομάδες μπορεί να συμβεί».

To Top