Πάλεψε η Κύπρος, αλλά έχασε (1-0) από την Κροατία – Βασικός ο Ιωάννου, έβγαλε 90λεπτο (video)

Η Κύπρος πάλεψε όσο μπορούσε στην Κροατία, στάθηκε καλά, αλλά μία αμυντική αδράνεια έφερε την ήττα με σκορ 1-0 από τη δευτεραθλήτρια κόσμου. Βασικός και πάλι ο Νικόλας Ιωάννου που έβγαλε όλο το 90λεπτο.

Η Κροατία νίκησε 1-0 την Κύπρο στη Ριέκα, με την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου να στέκεται -και πάλι- καλά, να παλεύει το ματς, αλλά να «πέφτει», τελικά, ηρωικά λόγω μιας αμυντικής αδράνειας στο 39′.

Με κοντινή κεφαλιά του Πάσαλιτς ήρθε το γκολ για τους δευτεραθλητές κόσμου, που ίδρωσαν μέχρι να κάμψουν την αντίδραση της κυπριακής ομάδας, η οποία παρουσίασε ξανά εξαιρετικό πρόσωπο επί των ημερών του Κωστένογλου στον πάγκο της.

Η Κύπρος, πάντως, αποδιοργανώθηκε πλήρως δευτερόλεπτα πριν το τέρμα των Κροατών, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή ο τερματοφύλακας Δημητρίου. Στην αμέσως επόμενη φάση μπήκε το γκολ.

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, η Κύπρος ήταν ακόμη καλύτερη, απείλησε, μάλιστα, με Λαΐφη (47′) και Χάμπο (62′), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα από το παιχνίδι, σε ένα βράδυ, δε, όπου ο Λούκα Μόντριτς, με 135 συμμετοχές, πέρασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας για την Κροατία.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο (46΄ Χουράνοβιτς), Λόβρεν, Τσαρ, Μπάρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πάσαλιτς (66΄ Όρσιτς), Μπρέκαλο (66΄ Βλάσιτς), Πέρισιτς (77΄ Κόβατσιτς), Μπούντιμιρ (57΄ Κράμαριτς)

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου (39΄ Μιχαήλ), Ψάλτης, Ιωάννου, Χάμπος, Ηλία (46΄ Π.Σωτηρίου), Κούσουλος, Κ. Σωτηρίου, Αρτυματάς (67΄ Κάστανος), Λαίφης (82΄ Ανδρέου), Τζιωνής (67΄ Παπουλής), Πίττας

 

To Top