“Λουκέτα” σε αρτοποιεία – Δεν αντέχουν το αυξημένο κόστος (video)

Κάποτε ήταν σήμα κατατεθέν για μία γειτονιά, το σημείο όπου έδιναν ραντεβού οι φίλοι, οι συμμαθητές πριν από το σχολείο, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν…

Ο λόγος για τους φούρνους της γειτονιάς που αδυνατούν να αντέξουν το βάρος της ακρίβειας και ο ένας μετά τον άλλο βάζουν λουκέτο.

Για την τιμή στο αλεύρι, αναφέρει πως η κατάσταση έχει κάπως ισορροπήσει, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι θετικά, ωστόσο, δεν έχουμε δει ακόμα τις τιμές να υποχωρούν.

Το πετρέλαιο ανεβαίνει και κατεβαίνει και ο ίδιος αναρωτιέται για το τι παιχνίδια μπορεί να παίζονται πίσω από αυτή την εικόνα.

Οι λογαριασμοί «καίνε» και τους αρτοποιούς. Όσον αφορά στις πρώτες ύλες, όλα παίρνουν την ανιούσα, λάδι, μαργαρίνη, ζάχαρη και αναμένεται όσο πλησιάζουμε στις γιορτές η κατάσταση να χειροτερεύσει.

Το κόστος λειτουργίας ενός φούρνου τον τελευταίο χρόνο έχει διπλασιαστεί, ο λόγος είναι το αυξημένο κόστος προσωπικού, οι πρώτες ύλες και το ρεύμα που σε κάποιες περιπτώσεις έχει ακόμα και τριπλασιαστεί.

Παράλληλα, η κίνηση έχει μειωθεί κατά 20% με 30% και όσοι δουλεύουν και χονδρική εξοπλίζουν εστιατόρια και ξενοδοχεία, δεν αρκεί όμως για να καλύψουν το κενό.

To Top