ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λούκας Σάσα το… “πολυεργαλείο” και η δεξιά πτέρυγα της άμυνας

Αν κάποιος ποδοσφαιριστής φαίνεται να έχει “κερδίσει” απόλυτα την εμπιστοσύνη του Μίχαελ Ένινγκ αυτός είναι ο Λούκας Σάσα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ποδοσφαιριστής με υψηλή ποιότητα και αντίληψη, γι αυτό και ο Μίχαελ Ένινγκ τον έχει χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας, τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως δεξί, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος από το πως αντεπεξήλθε στις ανάγκες του αγώνα ο έμπειρος μέσος.

Το έκανε στην Ξάνθη, όπου τον έβαλε στα αριστερά της άμυνας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, το έκανε και στη Νέα Σμύρνη, όπου έπαιξε στην αντίθετη πλευρά.

Σε δύο θέσεις που ο Άρης έχει δύο κουρασμένους παίκτες, Κόρχουτ και Σούντγκρεν, χωρίς εναλλακτικές επιλογές που να προσφέρουν ασφάλεια και να υπολογίζει τόσο ο Ένινγκ, Μενέντεθ και Κωνσταντινίδη αντίστοιχα…

Άλλωστε, ο 29χρονος μέσος έχει παίξει πολλές φορές στην καριέρα του σε αυτές τις θέσεις στο παρελθόν. Σχεδόν 30 παιχνίδια αγωνίστηκε ως δεξί μπακ (με την Λουντογκόρετς) και σε επτά ως αριστερό μπακ, επίσης στην Βουλγαρία.

Εχει λοιπόν την εμπειρία και την ποιότητα να αντεπεξέλθει κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, εκεί όπου ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δείχνει να έχει ανάγκη από “ανάσες” (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Το αν θα γίνει στην πορεία, αυτό το γνωρίζει μόνο ο Γερμανός προπονητής, που γνωρίζει πως η ομάδα “πονάει” στα άκρα από την έλλειψη καλών εναλλακτικών επιλογών.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτές τις θέσεις τον Σάσα αν το απαιτήσουν οι ανάγκες μέχρι τον Ιανουάριο και στη δική του στη μεσαία γραμμή, τον Αμπού Μπα, που επίσης έχει “κερδίσει” πόντους στα μάτια του Ένινγκ, γι αυτό και τον χρησιμοποιεί κυρίως ως αλλαγή.

 

 

To Top