Λυκογιάννης: «Οι παίκτες πιστώνονται εξ ολοκλήρου το αποτέλεσμα»

Ο Άρης Λυκογιάννης πίστωσε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη στους παίκτες του και αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχολογικής ανάτασης της νέας του ομάδας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη σημερινή νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστώνονται εξ’ολοκλήρου. Όσοι γνωρίζουν μπάσκετ, καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ μικρό, το χρονικό διάστημα των τριών ημερών για να μπορέσεις να αλλάξεις πράγματα σε μια ομάδα που χτίζεται από το καλοκαίρι.

Βάλαμε κάποια μικρά πράγματα, όσον αφορά την τακτική κι επικεντρωθήκαμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Στις βασικές οδηγίες, οι παίκτες ήταν συνεπείς. Στο αμυντικό κομμάτι, δείξαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, κυρίως στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, από τα προηγούμενα παιχνίδια, κρατώντας χαμηλά τον αντίπαλο.

Στην επίθεση, είχαμε καλές και κακές στιγμές. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις 17 ασίστ και τα 13 επιθετικά ριμπάουντ. Έδειξαν θέληση και ομαδικότητα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον αριθμό των λαθών. Θεωρώ ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο και από τη στιγμή που ήμασταν μπροστά με 19 πόντους κι έγινε η φασαρία, χάσαμε το μυαλό μας, αλλά δεν απειληθήκαμε ποτέ. Με ηρεμία στα δύο τελευταία λεπτά και με ένα μεγάλο σουτ από τον Τσαλμπούρη, αποκαταστάθηκε η εικόνα και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη».

Για το ροτέισον σήμερα και την εικόνα των παικτών: «Γενικά η ομάδα, είναι αρκετά μπερδεμένη όσον αφορά τους ρόλους και το σημάδι στο επιθετικό κομμάτι. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι παίκτες στο ροτέισον σήμερα, έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι και την ενέργεια. Εκεί έπρεπε να εστιάσουμε σήμερα. Να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι φρέσκοι, ώστε να πιέσουμε τη μπάλα, να βγούμε πιο δυνατά στα σκριν, να βγάλουμε ενέργεια και να κρατήσουμε τον αντίπαλο χαμηλά. Ξέρουμε τις ικανότητες των παικτών και όσο θα γίνεται πιο ξεκάθαρη η εικόνα στο επιθετικό κομμάτι, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή όλων».

To Top