ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Λύγισε” στα πέναλτι η Ντόρτμουντ….

Η Μπάγερν κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας και πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ στο Βερολίνο. Οι Βαυαροί νίκησαν στα πέναλτι την Ντόρτμουντ (0-0 κ.α, 4-3 πεν), στο τελευταίο ματς του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο τους.

Τις 18 κατακτήσεις έφτασε η Μπάγερν, με τον δεύτερο να έχει μόλις 6 (Βέρντερ). Δάκρυσε ο Καταλανός τεχνικός στο φινάλε. Ιδιαίτερο ήταν το ματς και για τον Ματς Χούμελς, που φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της Ντόρτμουντ, καθώς του χρόνου θα αγωνίζεται στους Βαυαρούς. Άτυχος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που έχασε πέναλτι.

Το ματς:

Καλύτερο ξεκίνημα για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, ενώ η Ντόρτμουντ χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έβαλε την μπάλα κάτω και κυρίως με επιθέσεις από τα άκρα άρχισε να ζορίζει την άμυνα του Μπουρκί, που είχε αρκετή δουλειά. Από την πλευρά της, η ομάδα του Τούχελ περίμενε τις αντεπιθέσεις, όμως η αδυναμία της στην κυκλοφορία της μπάλας δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει προβλήματα.

Σταδιακά, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να μπλοκάρουν την μεσαία γραμμή της Μπάγερν και πίεσαν ψηλά τις πρώτες πάσες, αγχώνοντας ελαφρώς τον Νόιερ. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο και συνοδεύτηκε από αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και νεύρα μεταξύ των παικτών. Το ημίχρονο έκλεισε με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και τις δύο ομάδες να παραμένουν κολλημένες στο 0-0.

Πολύ καλύτερο παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ανοιχτά, αναστατώνοντας τις αντίπαλες άμυνες. Εξαιρετικοί ήταν οι Ντάγκλας Κόστα και Ρόις, οι οποίοι πήραν πάνω τους τις περισσότερες επιθέσεις. Τα αριθμητικά δεδομένα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει στο 49’, όμως ο διαιτητής χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιδάλ για μαρκάρισμα στον Μχιταριάν, που γενικά δεν βοήθησε όσο συνηθίζει στο δημιουργικό κομμάτι.

Με το πέρασμα των λεπτών, η Μπάγερν πήρε μετά από αρκετή ώρα τον έλεγχο. Ο Ριμπερί ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του, όμως όσες φορές χρειάστηκε ο Μπουρκί ήταν σε ετοιμότητα. Τα λεπτά περνούσαν και οι δύο ομάδες γίνονταν αρκετά συντηρητικές καθώς το σενάριο της παράτασης έμοιαζε ολοένα και πιο πιθανό. Η Ντόρτμουντ έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλέψει» το ματς στο 86’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πλάσαρε αμαρκάριστος άουτ. Τελικά, δίχτυ δεν κουνήθηκε στο 90λεπτο και ο τελικός πήγε στην παράταση.

Απόλυτο αφεντικό έδειχναν οι Βαυαροί στο ξεκίνημα της έξτρα διάρκειας. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε σταθερά την μπάλα στα πόδια της, όμως δεν έβγαζε φάσεις με την ίδια ευκολία. Οι Βεστφαλοί παρέμειναν ψύχραιμοι και στο φινάλε του ημιχρόνου παραλίγο να κάνουν τη ζημιά με τον Μχιταριάν (103’).

Στο δεύτερο τέταρτο η Ντόρτμουντ έδειξε πιο φρέσκια. Η είσοδος του Καγκάβα ζωντάνεψε την κατάσταση μεσοεπιθετικά, όμως ο Κορεάτης δεν είχε συμπαραστάτες αφού οι Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν είχαν «σκάσει». Η Μπάγερν δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, παρά την πίεση που δέχτηκε και ο τελικός πήγε στα πέναλτι.

Εκεί αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη η Μπάγερν και πανηγύρισε το νταμπλ, βγαίνοντας νικήτρια 4-3 μέσα από την διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας».

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ριμπερί (108’ Κομάν), Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα, Αλκάνταρα, Κίμιχ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Αλόνσο, Ραφίνια, Μπενατιά, Ούλραϊχ, Ρόντε, Μπερνάτ

Ντόρτμουντ: Μπουρκί, Χούμελς (78’ Γκίντερ), Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (70’ Ντουρμ), Μπέντερ, Μχιταριάν, Κάστρο (106’ Καγκάβα), Βιγκλ, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις

Στον πάγκο: Ράμος, Βαϊντενφέλερ, Πούλισιτς, Σαχίν

Διαιτητής: Μ.Φριτζ

To Top