Λύτρας: “Δεν… σκότωσε με το δρεπάνι ο 21χρονος” – Δικηγόρος Αλβανού: “Είναι συντεριμμένος, θα παραδοθεί”

Την άρνησή του για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη με το δρεπάνι εκφράζει μέσω του συνηγόρου του ο 21χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι άλλο φονικό όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονική επίθεση.

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr:

«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του 21χρονου Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή, Απόστολος Λύτρας.

Και πρόσθεσε: «Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο».

«Είναι μετανιωμένος – Ζητά συγγνώμη»

Μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου μεταφέροντας δήλωση του εντολέα του υπογράμμισε ότι «είναι μετανιωμένος για το συμβάν» και ότι «ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού». «Όταν έρθει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα, την πρόθεσή του να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εκφράζει μέσω του δικηγόρου του ο Αλβανός που διαφεύγει για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος, μεταφέροντας τη θέση του Αλβανού τόνισε αρχικά ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το «ατυχές και δυσάρεστο συμβάν», ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. «Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» δήλωσε ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπυράτος απάντησε σε δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον εντολέα του, υπογραμμίζοντας ότι «είχε πει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμεστην Ελλάδα τα επόμενα 20 έτη. Ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα, να συναινέσει -ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία- και να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με ένα δικηγόρο με εξουσιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Διότι έχει να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν τον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

Μάλιστα ο δικηγόρος του Αλβανού που διαφεύγει, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι θα ενημερώσει για το πού και πότε θα παραδοθεί ο εντολέας του, ενώ σημείωσε ότι ήδη από χθες το απόγευμα οι ελληνικές αρχές είναι ενήμερες για την απόφασή του, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκδόσεώς του. «Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος έχει ένα ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο. Σπυράτος.

Η βασική δήλωση του Αλβανού σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι ότι «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό» και ότι «είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», ενώ στην πορεία σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο θα εκθέσει και νέες θέσεις. «Η αρχική του θέση είναι ότι είχε έναν περιφερειακό ρόλο στο συμβάν», κατέληξε.

 

 

 

To Top