Μάθημα ευρωπαϊκού μπάσκετ για τα κολεγιόπαιδα τα φιλικά στο Πράβετς

Ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του στο Πράβετς. Χθες ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είδαν πολλά σημάδια βελτίωσης από τους παίκτες τους απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα σε σχέση με την Τσέρκασι. Αύριο, κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας, θέλουν να δουν ανάλογη συνέχεια.

Είναι γεγονός ότι αυτά τα φιλικά γίνονται κυρίως για να μπορέσουν οι Αμερικανοί να αντιληφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και να προσαρμόσουν σε αυτό τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Ο Οράιον Άουτερμπριτζ δείχνει να… πατάει καλύτερα στο παρκέ, όχι μόνο γιατί έχει πετύχει από 14 πόντους στα φιλικά, αλλά με την γενικότερη εικόνα του σε άμυνα και επίθεση.

Ο Κλιφ Κόλιμον στα δύο πρώτα φιλικά δεν έχει μπει στον ρόλο του πλέι μέικερ, όπως τον θέλουν οι προπονητές του, αλλά προσπαθεί. Έχει πρόβλημα με τα φάουλ (χρεώνεται πολύ γρήγορα, γιατί εδώ υπάρχουν άλλοι κανονισμοί και φιλοσοφία στα σφυρίγματα), αλλά αυτό είναι κάτι λογικό και θα προσαρμοστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Για τον Τσέιζ Σάιμον τα… έγραψε ο ίδιος στο twitter του. Πρέπει να γίνει πιο επιθετικός στο παιχνίδι του.

To Top