Μάκης Γιατράς: «Υπάρχει ταλέντο στην Εθνική Νέων»

Ο Μάκης Γιατράς τόνισε πως η Εθνική Νέων Ανδρών έχει αρκετό ταλέντο και πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 είναι κάτι το οποίο και ο ίδιος δεν έχει ξαναζήσει.
Ο Μάκης Γιατράς μίλησε στο σάιτ της EOK για την Εθνική Νέων Ανδρών, την οποία και έχει αναλάβει να οδηγήσει στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με το Ισραήλ στις (Σάββατο 16/07 – 17:30). Οι άλλες δύο ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο της Ελλάδας είναι η Ιταλία και η Πορτογαλία.

«Ξεκινάμε με όνειρα και φιλοδοξίες σε αυτό το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε πίστη στην ομάδα και στους παίκτες και στη δουλειά που έχει γίνει και θέλουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά».

Για τη δική του εμπειρία σε αυτήν την Εθνική: «Είναι κάτι το οποίο δεν έχω ξαναζήσει, γιατί και οι συνθήκες προετοιμασίας είναι διαφορετικές και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το πρωτάθλημα είναι κάτι καινούριο για μένα. Ελπίζω να προσαρμοστώ κι εγώ και να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από τη μεριά του, ώστε να όνειρά μας να γίνουν και πραγματικότητα».

Για το Ισραήλ που είναι ο πρώτος αντίπαλος: «Το Ισραήλ είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ, έχει ένα ιδιαίτερο στυλ με διάφορες άμυνα και προσπαθεί να χαλάσει το ρυθμό σου. Έχουν γκαρντ που σουτάρουν και πιέζουν την μπάλα και θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Για τους νεαρούς διεθνείς: «Η διάθεση που έδειξαν τα παιδιά ήταν μεγάλη σε όλη την προετοιμασία. Υπάρχει ταλέντο σε αυτήν την ομάδα, όπως υπάρχει και μεγάλη διαφορά στα παιδιά που είχαν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες του όλη τη χρονιά και σε αυτά που δεν είχαν. Είναι κάτι που φαίνεται. Αλλά νομίζω πως η πίστη, η διάθεση, το καλό κλίμα που υπάρχει σε όλη την ομάδα, σε όλη την αποστολή θα μας βοηθήσει. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν είναι κάτι που το λέω για να το λέω».

Για αυτά που περιμένουμε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Δείξαμε από τα φιλικά ακόμη τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Θέλουμε να πιέσουμε στην άμυνα, να κλέψουμε μπάλες, να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο, κάτι που μας ταιριάζει. Θέλουμε να παίξουμε έτσι και είναι ένα παιχνίδι που αρέσει και σε εμάς τους ίδιους ως ομάδα».

To Top