ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάντζιος: “Βοήθησε η αποβολή του παίκτη του Άρη”

Στην αντίδραση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του μετά το 0-2 απέναντι στον Άρη στάθηκε ο Άκης Μάντζιος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε μετά το 2-2 της Ριζούπολης:

«Μπήκαμε καλύτερα και με διάθεση να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Θεωρώ και το πρώτο γκολ και το δεύτερο ήταν εύκολα γκολ με κακές επιλογές και ξαφνικά βρεθήκαμε να είμαστε με δύο γκολ πίσω απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι ο Άρης και το έργο μας έγινε αρκετά δύσκολο. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να ηρεμήσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να πιστέψουν και να κυνηγήσουμε το 2-0. Παρουσιαστήκαμε καλύτερα, βοήθησε η αποβολή του παίκτη του Άρη, αυτό δε λέει κάτι από μόνο του. Επιβάλλαμε πλήρως τον ρυθμό μας, ήμασταν καλύτεροι από στον αντίπαλο, είχαμε πολλές φάσεις να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε νωρίτερα και να κάνουμε την ολική επαναφορά. Δεν τα καταφέραμε, αλλά έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα είναι σαν νίκη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό έβγαλε αντίδραση και είναι πολύ σημαντικό γιατί μία τέτοια ομάδα έβγαλε εγωισμό και δεν παράτησε το παιχνίδι καθόλου. Και σε ένα ντέρμπι που από τη στιγμή που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν το χάνεις. Σημαντικός πόντος απέναντι σε έναν Άρη, που έχει από τα καλύτερα ρόστερ. Συνεχίζουμε, ευχαριστούμε τον κόσμο, χαμηλά το κεφάλι, ακόμη και να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Θέλει υπομονή, προσπάθεια, έχει πολλά παιχνίδια για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας στο τέλος».

Τι κατεύθυνση έδωσε στους παίκτες στο ημίχρονο:

«Να πιστέψουν να μην παρατήσουν το ματς. Είναι δύσκολο όταν έχεις ένα τόσο καλό ρόστερ απέναντί σου και σε 0-2 είναι δύσκολο να κάνεις έναν παίκτη να το πιστέψεις ότι μπορείς να το γυρίσεις. Δείχνουν χαρακτήρα, τα παιδιά το πίστεψαν, είπαμε να ηρεμήσουν. Ανεξάρτητα από τα δύο γκολ, στο πρώτο ημίχρονο απλά φάγαμε κρύα γκολ, που μετά το 1-0 με την αλλαγή του Πετρόπουλου ισορροπήσαμε, είχαμε μία ευκαιρία με κεφαλιά, δεχόμαστε από το πουθενά γκολ. Δεν ήταν κακή η ομάδα. Το κυριότερο είναι να το πιστέψουμε και να βγάλουμε αντίδραση, γιατί το περίμενα, γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος στο πρώτο ημίχρονο και το έβγαλαν. Παίζει ρόλο η γρήγορη αποβολή, πιέσαμε για ένα 15λεπτο με πλαγιοκοπήσεις από τα πλάγια, έκανε και αλλαγή ο Αναστόπουλος και νομίζω ότι έτσι ήρθε και το γκολ. Το σημαντικό είναι ότι μπήκε ένα γκολ γρήγορα και φάνηκε ότι ήταν και θέμα ψυχολογίας.

Από εκεί και πέρα δείξαμε μεγάλη υπομονή, πιέσαμε για ένα τέταρτο, τουλάχιστον μέχρι το 60′-65′ πάρα πολύ. Δώσαμε εντολή να παίξουμε με πλαγιοκοπήσεις, γιατί έκανε μία αλλαγή ο συνάδελφος, έβαλε τρίτο στόπερ και ήταν πολύ φορτωμένος ο άξονας. Έτσι ήρθε και το γκολ και κάποιες καλές φάσεις που βγάλαμε. Το σημαντικό είναι ότι μπήκε ένα γκολ γρήγορα, απέκτησε η ομάδα ψυχολογία και φάνηκε ότι ήταν και θέμα ψυχολογίας το παιχνίδι».

Τι βοήθησε περισσότερο στη συμπεριφορά του αντιπάλου, ώστε ο Απόλλων να πιέσει περισσότερο; Ο Άρης οπισθοσχώρησε;

«Δεν μπορώ να πω τι πλάνο είχε ο προπονητής. Σα γενικό παράδειγμα και στο ματς με τη Λαμία ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο και ήταν καλύτερος. Ο ΟΦΗ με τη Σπάρτη ήταν καλύτερος με παίκτη λιγότερο. Και άλλα παραδείγματα. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο πολλές φορές. Ανακτήσαμε ψυχολογία, είχαμε κατοχή μπάλας, αυτοπεποίθηση, αναγκάσαμε τον Άρη να κλειστεί πίσω και μετά την αλλαγή που έγινε με τον Καράμπελα, δώσαμε εντολή να παίξουμε από τα πλάγια και από εκεί έγιναν πολλά ρήγματα».

Τι άλλαξε σε σχέση με τον αγώνα με τη Λαμία;

«Κι εγώ στην ομάδα δεν είμαι από το καλοκαίρι. Ήταν πρώτο παιχνίδι που η ομάδα έπαιζε με παίκτη παραπάνω και η ομάδα δεν λειτουργούσε έτσι όπως θα έπρεπε. Προφανώς ήταν και η πίεση του αποτελέσματος και το άγχος, γιατί είχαμε πιάσει κορυφή. Ένας λόγος ίσως ήταν αυτός. Κάποια τακτικά κομμάτια τα συζητήσαμε με τα παιδιά μετά το παιχνίδι και θεωρώ ότι στο κομμάτι αυτό είχαμε καλύτερη παρουσία».

To Top